Φωτιά Γλυφάδα – Βούλα: Έτσι φαίνεται η πυρκαγιά από τη Βάρη – ΦΩΤΟ αναγνωστών

Συνεχίζει να μαίνεται η πυρκαγιά στο Πανόραμα της Βούλας, που ξεκίνησε νωρίτερα από την Άνω Γλυφάδα και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών άνεμων.

Δύσκολες ώρες βιώνουν οι κάτοικοι στο Πανόραμα Βούλας όπου μαίνεται η φωτιά, η οποία ξέσπασε νωρίτερα στην Άνω Γλυφάδα και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Όπως τόνισε ο Γιάννης Κωνσταντάτος, δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης αλλά και πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού, η κατάσταση είναι αποπνικτική καθώς οι καπνοί έχουν πνίξει τα πάντα και οι εθελοντές δίνουν μάχη να σώσουν σπίτια από τη φωτιά.

“Βρισκόμαστε με την εθελοντική ομάδα Αργυρούπολης ακριβώς μπροστά στα σπίτια στο Πανόραμα της Βούλας. Ο καπνός είναι αποπνικτικός. Δίνουν μάχη τα παιδιά τα δικά μας να σώσουν τα σπίτια που είναι εδώ. Δυστυχώς, η φωτιά πέρασε το ρέμα, μέσα στη χαράδρα και δεν μπόρεσε να κρατηθεί. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές όλων των περιοχών και ιδίως τους εθελοντές Ελληνικού και Αργυρούπολης που δίνουν μάχη μαζί με τους πολίτες.

Δεν έχουμε εικόνα αν καίγονται σπίτια αυτή τη στιγμή, ούτε τι γίνεται στα δέκα μέτρα. Ο καπνός είναι πολύς. Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μην καούν άνθρωποι πρώτα απ’ όλα και να μην χαθούν και περιουσίες” ευχήθηκε ο κ. Κωνσταντάτος.

Το enikos.gr βρίσκεται επί ποδός και σας μεταφέρει τις εξελίξεις από την πυρκαγιά. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την εικόνα της φωτιάς από την πλευρά της Βάρης.

Δείτε φωτογραφίες που έστειλαν αναγνώστες του enikos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ