Φως στο Τούνελ: Το μοιραίο λάθος που έκαναν οι δράστες με τη δολοφονία του επιχειρηματία – Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Μάρτυρας που βρέθηκε κοντά στον τόπο του εγκλήματος του επιχειρηματία Σάκη Γκολφίνου, περιγράφει με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες όσα είδε και άκουσε εκείνο το μοιραίο βράδυ.

«Είχα έρθει βόλτα εδώ, γιατί είναι πολύ ήσυχα και ξαφνικά άκουσα κάποια φασαρία, κάποιους ήχους περίεργους, σαν από πυροβολισμό. Δεν ξέρω τι ήταν και μετά είδα πυροσβεστικά, είδα κόσμο, αστυνομία, ασθενοφόρα», λέει φανερά συγκλονισμένος.

Πλησίασε στο σημείο και είδε το απανθρακωμένο πτώμα και το καμένο αυτοκίνητο.

«Ήταν φρικτό. Κάποιοι άναψαν εκείνο το βράδυ κι άλλες παραπλανητικές φωτιές σε κοντινά σημεία όπως άκουσα από κάποιους ενστόλους. Οι ίδιοι μιλούσαν και για πεζούς, που έφυγαν γρήγορα από τον χώρο. Θα μπορούσαν εύκολα να κρυφτούν σε ένα κέντρο εκεί κοντά όπου γινόταν το γλέντι ενός γάμου και είχε κόσμο».

«Οι δράστες νόμιζαν πως η φωτιά θα εξαπλωθεί στο δάσος»

Στο στούντιο η Αγγελική Νικολούλη τόνισε πως η πυροσβεστική έφτασε άμεσα στο σημείο που οι δράστες έκαψαν το αυτοκίνητο, έσβησαν γρήγορα τη φωτιά και έτσι πολλά στοιχεία που μπορεί να βοηθήσουν στις έρευνες δεν απανθρακώθηκαν. Ένα από αυτά τα στοιχεία μπορεί να είναι το αν ο άτυχος επιχειρηματίας δολοφονήθηκε με μαχαίρι. Όπως ειπώθηκε από τον ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντίρη, που είναι καλεσμένος στην εκπομπή, αν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο η μαχαιριά θα φαινόταν ακόμα και σε ένα απανθρακωμένο σώμα όπως αυτό του επιχειρηματία.

Επιπλέον, εντύπωση σε όλους τους καλεσμένους έκανε το γεγονός πως παρά το γεγονός ότι η φωτιά στο αυτοκίνητο ήταν μέσα σε δάσος η καμμένη περιοχή περιορίζεται μόνο στο αυτοκίνητο και σε μια μικρή απόσταση από αυτό. Όπως εξηγήθηκε από τον υποστράτηγο ε.α. της Πυροσβεστικής, Νίκο Διαμαντή, οι δράστες πίστευαν πως η φωτιά στο αυτοκίνητο θα εξελιχθεί σε μια δασική πυρκαγιά, ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες (εκείνη τη βραδιά στην περιοχή υπήρχε 75% υγρασία) ήταν απαγορευτικές και η φωτιά εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να επεκταθεί, ενώ αυτό που δεν υπολόγισαν ήταν πως το πυροφυλάκιο βρισκόταν σε κοντινή απόσταση και η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε άμεσα.

Παράλληλα, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, οι δράστες έβαλαν φωτιά στο αυτοκίνητο αφού πρώτα το περιέλουσαν με βενζίνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ