Φιλιππιάδα: Φιλόζωοι καταγγέλλουν παράνομο κυνοκομείο—Βρήκαν νεκρά σκυλιά ανάμεσα σε άρρωστα αδέσποτα

Νεκρά σκυλιά εντόπισαν εθελοντές φιλόζωοι ανάμεσα σε άρρωστα αδέσποτα ζώα, σε παράνομο κυνοκομείο στην Φιλιππιάδα

Οι εθελοντές εντόπισαν κουφάρια νεκρών σκύλων σε παράνομο κυνοκομείο, που όπως καταγγέλλουν διατηρεί ο δήμος σε χωράφι της περιοχής. «Κάποια στιγμή πρέπει να λογοδοτήσουν, δεν μπορεί άλλο να σκοτώνουν ζώα» ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Χρήστος Ευαγγέλου, εθελοντής –φιλόζωος .

Τον περασμένο Φεβρουάριο, εθελοντές είχαν φτάσει και πάλι στο συγκεκριμένο παράνομο κυνοκομείο του δήμου, και είχαν απελευθερώσει πάνω από 80 αδέσποτα σκυλιά, τα οποία –όπως είχαν καταγγείλει τότε – είχαν βρεθεί δεμένα, άρρωστα, να επιβιώνουν κάτω από άθλιες συνθήκες. Οι οργανώσεις είχαν προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος του δημάρχου.

Τον Ιούλιο, το παράνομο κυνοκομείο ξαναγέμισε από αδέσποτα, ενώ έως και σήμερα δεκάδες τετράποδα φυλάσσονται εκεί κάτω από άθλιες συνθήκες. «Στην Αθήνα φύγανε 80 ζώα, σκελετωμένα, άρρωστα, αστείρωτα και ο αντιδήμαρχος τότε μας έλεγε ότι αυτά τα σκυλιά είναι από θεραπεία όλα και ότι είναι στειρωμένα, τσιπαρισμένα, μας κορόιδευε μέσα στα μάτια μας. Η κατάσταση μετά από 9 μήνες χειροτερεύει» τόνισε ο κ. Ευαγγέλου.

Τι απαντά ο Δήμος Ζηρού – Φιλιππιάδας

Ο Δήμος Ζηρού παραδέχεται ότι διατηρεί το παράνομο κυνοκομείο στο συγκεκριμένο χωράφι, έως ότου να δημιουργηθεί ένα δημοτικό καταφύγιο. Έως τότε φιλοξενούν τα αδέσποτα στον συγκεκριμένο χώρο, και -όπως λένε- του προσφέρουν στείρωση και θεραπείες. Όσο για τα νεκρά ζώα, οι εκπρόσωποι του δήμου κάνουν λόγο για προβοκάτσια.

«Τις τελευταίες ημέρες προέκυψε ένα πρόβλημα: ένας φιλόζωος, ο οποίος είχε σκυλιά και τα πρόσεχε, άνοιξε τις πόρτες και τα άφησε, και αναγκαστήκαμε και βάλαμε αυτά τα σκυλιά προσωρινά εκεί. Ξέρετε, όταν είναι ένα σκυλάκι αδέσποτο, κάποιο αρρωσταίνει και μπορεί να ψοφήσει. Μπορεί κάποιος να κάνει μια προβοκάτσια και να πάει να αφήσει ένα σκυλάκι ψόφιο. Δεν υπήρχαν ψόφια σκυλάκια εκεί πέρα, είναι προβοκάτσια», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Ζηρού-Φιλιππιάδας, Χρήστος Γκάρτζιος

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, πλέον ο κάθε δήμος πρέπει να διαθέτει ένα ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα περισυλλογής, περίθαλψης, σήμανσης, στείρωσης και υιοθεσίας των αδέσποτων ζώων της περιοχής τους.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ