“Φαίνεται να το είχε οργανώσει” – Τι λέει ο διοικητής του Ασκληπιείου για τον γιατρό με τους εικονικούς εμβολιασμούς

Της Δήμητρας Πανανού

Η στάση του σώματος φαίνεται ότι πρόδωσε τον ειδικευόμενο ορθοπεδικό στο Ασκληπιείο Βούλας, ο οποίος επιχείρησε, σύμφωνα με τις καταγγελίες, να κάνει «μαϊμού» εμβολιασμούς για να αποκτήσουν γνωστοί του τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η νοσηλεύτρια που κατήγγειλε το περιστατικό στο πλαίσιο της ΕΔΕ, ο ειδικευόμενος, την ώρα που επιχείρησε να κάνει δήθεν τον πρώτο εμβολιασμό, είχε πάρει λάθος στάση σώματος, κάτι που κίνησε τις υποψίες της, με αποτέλεσμα να ανακαλύψει στη συνέχεια το σχέδιο που είχε καταστρώσει, καθώς είδε τον γιατρό να πετά στο καλάθι των αχρήστων δόσεις εμβολίων που προορίζονταν για πέντε άτομα.

Ο 50χρονος γιατρός, όπως όλα δείχνουν, είναι αρνητής του εμβολιασμού και, σύμφωνα με τα όσα δηλώνει στη Realnews ο διοικητής του νοσοκομείου, Ανδρέας Πλεμμένος, είχε σχεδιάσει καλά την «επιχείρηση»: «Επέλεξε τη νοσηλεύτρια επειδή ήταν γνωστή του. Φαίνεται να το είχε οργανώσει. Μόνο γι’ αυτό η συγκεκριμένη γυναίκα αξίζει επαίνους, καθώς έκανε ακέραια τη δουλειά της. Αντιλήφθηκε ότι κάτι περίεργο συμβαίνει, γιατί ο γιατρός είχε γυρίσει λάθος το σώμα του. Πήγε κοντά του και ανακάλυψε την αλήθεια».

Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα την περασμένη εβδομάδα στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου. Οι Αρχές κινητοποιήθηκαν αμέσως και ο ειδικευόμενος τέθηκε εκτός νοσοκομείου. Η Αστυνομία διερευνά την πιθανότητα να έλαβε χρήματα («φακελάκι») προκειμένου να προχωρήσει στους «μαϊμού» εμβολιασμούς, ενώ ο ίδιος αναμένεται να καταθέσει σήμερα στο πλαίσιο της ΕΔΕ. «Εγινε ΕΔΕ από την πρώτη στιγμή που καταγγέλθηκε το γεγονός και κατατέθηκε μήνυση από το νοσοκομείο και από εμένα τον ίδιο στο Α.Τ. Βουλιαγμένης για το συγκεκριμένο θέμα», εξηγεί ο διοικητής του νοσοκομείου και ξεκαθαρίζει ότι το σύστημα είναι δομημένο έτσι ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματικότητά του και να αποτρέπονται τυχόν παράδοξα.

«Οι εμβολιασμοί που επιχείρησε δήθεν να κάνει ο γιατρός είναι άκυροι. Το σύστημα έχει δικλείδες ασφαλείας», τονίζει ο διοικητής του Ασκληπιείου Βούλας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ορθοπεδικός εκτελούσε χρέη γιατρού στο εμβολιαστικό κέντρο, ωστόσο εκείνη την ημέρα δεν είχε εφημερία. «Ήρθε εκτός εφημερίας, εκμεταλλευόμενος τον δήθεν φόβο των γνωστών του που ήθελαν να εμβολιαστούν. Δήλωσε ότι ήθελε να εξυπηρετήσει κάποια δικά του άτομα. Σημασία έχει ότι η έγκυρη επέμβαση της νοσηλεύτριας, η οποία αντιλήφθηκε τι γινόταν, απέτρεψε τη συνέχεια», σχολιάζει ο κ. Πλεμμένος, που διέκοψε την παράταση της ειδικότητας του γιατρού, ο οποίος δεν ανήκει πλέον στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο συγκεκριμένος γιατρός συνόδευσε τους γνωστούς του στο νοσοκομείο, μπήκε στον ειδικό χώρο εμβολιασμού και ζήτησε από τη νοσοκόμα που είχε βάρδια να φύγει για να τους κάνει ο ίδιος το εμβόλιο. Όμως, σύμφωνα με την καταγγελία της νοσηλεύτριας, αντί να τους εμβολιάσει, πετούσε τις δόσεις και τις σύριγγες στα σκουπίδια.

Η νοσοκόμα, όταν διαπίστωσε ότι δεν εμβολίαζε αλλά είχε πετάξει τα υλικά στα σκουπίδια, ζήτησε εξηγήσεις και τότε εκείνος πήρε τους δήθεν εμβολιασμένους και έφυγε από το νοσοκομείο. «Στις 4:14 μ.μ. την Κυριακή ειδικευόμενος γιατρός του νοσοκομείου Ασκληπιείου 50 χρόνων επισκέφθηκε το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου και ζήτησε από το προσωπικό να κάνει ο ίδιος τα εμβόλια σε πέντε γνωστούς του, 3 άνδρες και 2 γυναίκες, που είχαν κλεισμένα ραντεβού γιατί δήθεν φοβούνταν. Ο ίδιος ως γιατρός είχε απασχοληθεί στο εμβολιαστικό κέντρο και δεν προκάλεσε υποψίες. Από τα καταγγελλόμενα υπήρχε σχέδιο να κάνει εμβολιασμούς-«μαϊμού» για να πάρουν οι γνωστοί του τα πιστοποιητικά εμβολιασμού. Στο πρώτο άτομο που πήγε να εμβολιάσει πέταξε πρώτα το υγρό έξω. Εγινε αντιληπτός από το προσωπικό και του έγιναν παρατηρήσεις. Έφυγε παίρνοντας μαζί του δύο-τρία φλακόν εμβολίων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ