Εξιχνιάστηκε η δολοφονία του 91χρονου στο Βόλο – 5 οι δράστες

Στη σύλληψη πέντε ανδρών που εμπλέκονται στη δολοφονία ενός 91χρονου στο Βόλο προχώρησε η αστυνομία. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., που εξιχνίασε την υπόθεση, κίνητρο των δραστών ήταν τα χρήματα που είχε στο σπίτι του ο συνταξιούχος τραπεζικός.

Αρχικά οι συλληφθέντες είχαν προσπαθήσει να μπουν στο σπίτι του 91χρονου όταν εκείνος έλειπε, όμως ο ηλικιωμένος είχε φροντίσει να το μετατρέψει σε «φρούριο» και δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν το σχέδιο τους.

Τότε αποφάσισαν να στήσουν καρτέρι στον συνταξιούχο τραπεζικό όταν θα έβγαινε από το σπίτι. Στις 12 Απριλίου, τρεις από τους συλληφθέντες, μπήκαν στην αυλή της μονοκατοικίας και όταν ο 91χρονος άνοιξε την πόρτα, του επιτέθηκαν και τον μετέφεραν στην αποθήκη του σπιτιού.

Εκεί τον έδεσαν και τον φίμωσαν, ενώ δεν δίστασαν να τον χτυπήσουν για να τους αποκαλύψει που είχε κρυμμένα τα χρήματα. Ο ηλικιωμένος όμως δεν άντεξε και κατέληξε από τα βασανιστήρια των αδίστακτων κακοποιών. Από την ιατροδικαστική εξέταση διαπιστώθηκε πως ο γέροντας είχε χτυπηθεί βάναυσα από τους δράστες, καθώς αποκαλύφθηκε πως του είχαν σπάσει τα πλευρά.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος εντόπισαν δακτυλικά αποτυπώματα που ταυτοποιήθηκαν με αυτά ενός παλιού γνώριμου των αρχών που είχε απασχολήσει στο παρελθόν για περιπτώσεις κλοπών και ληστειών.

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες και ο δράστης εντοπίστηκε ενώ κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ομολόγησε την πράξη του και αποκάλυψε τους υπόλοιπους συνεργούς του.

Μέσα σε λίγες ώρες οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν και τους υπόλοιπους δράστες που σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση και της ληστείας.

Διαβάστε επίσης.

Τρόμος για ζευγάρι ηλικιωμένων στην Εύβοια – ΒΙΝΤΕΟ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ