Εξιχνιάστηκαν 40 περιπτώσεις απάτης

Εξιχνιάστηκαν 40 περιπτώσεις απάτης

Εξιχνιάστηκαν, έπειτα από συστηματική και μεθοδευμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 40 περιπτώσεις απάτης σε βάρος ισάριθμων ιδιοκτητών αυτοκινήτων.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων, ηλικίας 39 και 47 ετών, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της απάτης κατ’ εξακολούθησης και της απλής συνέργειας σε απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, ο 39χρονος, ως ασφαλιστής εταιρείας, προσέγγιζε ιδιοκτήτες οχημάτων και πείθοντάς τους με την παράσταση ψευδών γεγονότων ως αληθινών ότι θα προβεί στη σύναψη καινούργιου ασφαλιστικού συμβολαίου είτε στην ανανέωση των υπό λήξη συμβολαίων, τους απέσπασε διάφορα χρηματικά ποσά, τα οποία παρακρατούσε, χωρίς οι ιδιοκτήτες να παραλαμβάνουν τα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους.

Η καταβολή των χρηματικών ποσών γίνονταν από τους παθόντες απευθείας στον ανωτέρω, με την παράδοση μετρητών, ενώ, σε αρκετές περιπτώσεις, ο 47χρονος συνεργός του αναλάμβανε το ρόλο του «διαμεσολαβητή».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από Ιανουάριο έως το Μάιο του 2013, απέσπασε με τον προαναφερόμενο τρόπο από 40 ιδιοκτήτες οχημάτων το συνολικό ποσό των 7.394,80 ευρώ.

Από την προαναφερθείσα Υπηρεσία συνεχίζονται οι έρευνες για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, σχετικά με την εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε, θα αποσταλεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ