Έχασες τη δουλειά σου; Συμβουλές για να μη σε πάρει από κάτω

Έχασες τη δουλειά σου; Συμβουλές για να μη σε πάρει από κάτω

Το φοβόσασταν, μπορεί και να το περιμένατε αλλά ευχόσασταν να μην σας συμβεί. Ο διευθυντής όμως σας ανακοίνωσε την απόλυσή σας και τώρα βρίσκεστε στο γραφείο να μαζεύετε τα πράγματά σας. Πώς μπορείτε να το αντιμετωπίσετε; Καταρχάς με ψυχραιμία.

Μια νέα μελέτη, που διενεργήθηκε από το Harvard School of Public Health έδειξε πως η απώλεια της θέσης μας μπορεί να μας αρρωστήσει, αφού έχει σχεδόν την ίδια επίδραση στην ψυχολογία μας όπως το πένθος για ένα αγαπημένο μας πρόσωπο ή ένα διαζύγιο. Ωστόσο, οι ειδικοί μάς προτρέπουν να μην το βάλουμε κάτω. Να βλέπουμε κάθε τέλος ως μια νέα αρχή, ίσως και μια ευκαιρία να κάνουμε μια στροφή στην καριέρα μας. Στο bestseller Surviving and Thriving After Losing Your Job: How This Could Be the Best Thing That’s Ever Happened to You (Πώς να επιζήσετε και να ευτυχήσετε αφού θα χάσετε τη δουλειά σας: πώς αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που σας έχει συμβεί ποτέ, εκδ. CPO Publishing), ο δικηγόρος Ντέιβιντ Φ. Τζόουνς, ειδικός σε εργασιακά θέματα, δίνει οδηγίες προς τους ναυαγούς της χαμένης… θέσης:

1. Να μείνετε ψύχραιμες και να μην εξωτερικεύσετε τα όποια αρνητικά συναισθήματα. Δεν σας φταίνε σε τίποτε οι συνάδελφοί σας.

2. Φροντίστε να ενημερώσετε μέσω email τις επαφές σας ότι αποχωρείτ�� από τη δουλειά σας. Ποτέ δεν ξέρετε. Μπορεί κάποιος συνεργάτης να έχει ακούσει για κάποια κενή θέση.

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Τι σας βασανίζει; Μιλήστε δωρεάν, μέσω chat με τους ψυχολόγους του boro.gr

http://www.boro.gr/31713/online-chat

Όταν η ψυχή σας θέλει να μιλήσει, τώρα υπάρχουν οι ψυχολόγοι συνεργάτες μας για να σας ακούσουν. Zωντανά, μέσω chat κάθε μέρα 6-9μμ. εκτός Κυριακής, στο boro.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ