Εξάρχεια: «Fake» η ανακοίνωση που καλεί τους τουρίστες σε εκκένωση σπιτιών λόγω κοριών

«Fake» είναι η ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων και καλεί τους τουρίστες να εκκενώσουν άμεσα τα σπίτια για λόγους δημόσιας υγείας (κοριούς), αλλιώς θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμο 500 ευρώ.

Οι συγγραφείς της ανακοίνωσης, που είναι γραμμένη στα αγγλικά και απευθύνεται στους τουρίστες, επικαλούνται την επιδημία των κοριών και αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η εκκένωση των σπιτιών έχει στόχο την προφύλαξη της υγείας των μόνιμων κατοίκων της περιοχής. Στο επίμαχο χαρτί υπάρχει το λογότυπο τόσο του δήμου Αθηναίων όσο και του υπουργείου Υγείας.

Στην συνέχεια, δε, γίνεται αναφορά σε «νομοθεσία», σύμφωνα με την οποία οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων έχουν ενημερωθεί ότι πρέπει να σταματήσουν να νοικιάζουν τα διαμερίσματα τους στην συγκεκριμένη περιοχή, προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση που δεν συμμορφωθούν προβλέπεται πρόστιμο έως 500 ευρώ για τους ιδιοκτήτες αλλά και για τους ενοικιαστές.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας, ξεκαθαρίζει ότι η επίμαχη ανακοίνωση είναι ψευδής και ότι έχουν ενημερωθεί εγγράφως οι αστυνομικές αρχές «ώστε να πράξουν τα δέοντα».

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

«Το Υπουργείο Υγείας ενημερώνει τους πολίτες ότι, η ανακοίνωση που έχει θυροκολληθεί σε πολυκατοικίες των Εξαρχείων και αναφέρει ότι, θα πρέπει οι ένοικοι να εκκενώσουν άμεσα την πολυκατοικία για λόγους δημόσιας υγείας, ειδάλλως θα έχουν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ, είναι απολύτως ψευδής.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη έχει ήδη ενημερώσει εγγράφως τις αστυνομικές αρχές, ώστε να πράξουν τα δέοντα. Η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί θεσμικό καθήκον της Πολιτείας και δεν επιτρέπεται κανένας να τρομοκρατεί και να παραπληροφορεί τους πολίτες, χρησιμοποιώντας, μάλιστα, τις επίσημες αρχές».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ