Αράχωβα: Καταγγέλλουν «προσπάθεια συγκάλυψης» του βασανισμού του σκύλου και «ξήλωμα» των καμερών ασφαλείας

Οργή και αποτροπιασμό στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η υπόθεση βασανισμού και θανάτου του σκύλου στην Αράχωβα. Ο 8χρονος Όλιβερ έπεσε θύμα άγριας κακοποίησης, βασανισμού και βιασμού με αιχμηρό αντικείμενο, σύμφωνα και με την γνωμάτευση της κτηνιάτρου, που εξέτασε το άτυχο ζώο. Αν και πάλεψε να κρατηθεί στη ζωή, ο Όλιβερ κατέληξε, γιατί δεν άντεξε η καρδιά του.

Αν και υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση, υπάρχουν καταγγελίες για «προσπάθεια συγκάλυψης» της υπόθεσης και για «ξήλωμα» των καμερών ασφαλείας, που μπορεί να κατέγραψαν τον βασανισμό του άτυχου ζώου.

«Έχω δει κακοποιήσεις, πολυτραυματίες από τροχαία, από δηλητηριάσεις, από δαγκώματα σκύλων, τέτοιο σκληρό περιστατικό και με ανθρώπινη παρέμβαση δεν έχω ξαναδεί στα 30 χρόνια καριέρας», λέει η Κλεονίκη Τόλα, η κτηνίατρος που εξέτασε τον Όλιβερ.

Επί μία ώρα η κτηνίατρος προσπαθούσε να ηρεμίσει το βασανισμένο ζώο που έτρεμε σαν το ψάρι, αλλά τα τραύματά του ήταν πολλαπλά και βαθιά.

«Προσπαθούσαμε επί μία ώρα να ηρεμίσουμε τον σκύλο και δεν μπορούσαμε. Μου λέει η κτηνίατρος “έχει πάθει τόσο στρες. Είναι τόσο σοκαρισμένο το σκυλάκι σου που δεν το πιάνει το ηρεμιστικό“», υπογράμμισε ο κηδεμόνας του Όλιβερ, Μιχάλης.

Ο Μιχάλης δήλωσε στην εκπομπή LiveNews πως το 8χρονο χάσκι ήταν κατά παραπάνω από ένα κατοικίδιο. Ήταν η παρέα του. Ο Όλιβερ ήταν δοτικός, χαδιάρης και τον λάτρευε όλη η Αράχωβα αναφέρει. «Ήταν άνθρωπος και τον ήξερε όλο το χωριό. Όλο το χωριό κλαίει. Όλα τα παιδιά Γυμνασίου, Λυκείου και Δημοτικού τον ξέρανε τον Όλιβερ. Όχι μόνο τα παιδάκια, τον ήξερε όλη η Αράχωβα», αναφέρει ο Μιχάλης.

«Ήταν ημιλιπόθυμος κι αιμορραγούσε»

Όλα ξεκίνησαν βράδυ Κυριακής 26 Νοεμβρίου. Ο Όλιβερ βγήκε για την καθιερωμένη του βόλτα αλλά δεν επέστρεψε ποτέ.  Τότε η οικογένεια ανάστατη βγήκε στους δρόμους να τον ψάξει. Τελικά αυτό που αντίκρυσαν το απόγευμα της Δευτέρας δεν θύμιζε σε τίποτε στον δικό τους Όλιβερ. «Είχε αιμορραγία, ήταν ημιλιπόθυμο. Τον πήρα αγκαλιά, τον έβαλα στο αυτοκίνητο. Έφυγα εκτάκτως για την κτηνίατρο μου. Όταν αντίκρισε και η γιατρός μου το περιστατικό. Έμεινε άναυδη», δήλωσε ο κηδεμόνας του Όλιβερ.

Η κτηνίατρος επιβεβαίωσε: «Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Πονούσε φριχτά με τραύματα». Το χάσκι έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε σπασμένα πλευρά, ενώ είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

«Όλο το βράδυ με κοιτούσε στα μάτια»

Η κτηνίατρος έκανε ό,τι μπορούσε. Ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη πως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και τον άφησε να πάρει σπίτι τον καταπονημένο Όλιβερ.

«Καθίσαμε όλο το βράδυ, τον είχα στην αγκαλιά μου. Τον έβλεπα όμως ότι θα τα καταφέρει να σου πω την αλήθεια. Με κοίταζε στα μάτια και μου έλεγε “είμαι δυνατός”. Σηκώθηκε και όρθιος το βράδυ στο σπίτι, ήπιε νεράκι. Εννέα η ώρα περίπου έκανε ένα τίναγμα, τινάχτηκε το σκυλί. Έτρεξα, αλλά είχε πάθει ανακοπή».

«Ήθελε μια ελπίδα μήπως συνέλθει. Έδειξε κάποια βελτίωση αλλά έπαθε η ανακοπή, δεν άντεξε η καρδιά του», λέει η κτηνίατρος.

«Αυτός ο άνθρωπος ζει ανάμεσα στους κατοίκους της Αράχωβας. Δεν ξέρουμε αν είναι ντόπιος αλλά σίγουρα το βράδυ της Κυριακής ήταν εκεί», δήλωσε η επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας για την κακοποίηση των ζώων. Μετά την παρέμβαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ο δράστης απειλείται με κάθειρξη έως 10 χρόνια και πρόστιμο 50.000 ευρώ.

«Υπήρχαν κάμερες, αλλά το υλικό δεν δόθηκε – Σήμερα ξηλώθηκαν»

Η Μάρθα Πουλτίδου, επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της κακοποίησης ζώων, μίλησε στην ίδια εκπομπή για την υπόθεση κακοποίησης του Όλιβερ.

«Είναι συγκλονιστικό. Εγώ έχω αντιμετωπίσει ξανά περιστατικό βιασμού, δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά όχι με τόσο βάναυσο τρόπο. Είμαι εκνευρισμένη και έξαλλη με όλα αυτά που ακούγονται για τους κτηνιάτρους της περιφέρειας. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται και είναι απαράδεκτη η προσπάθεια συγκάλυψης. Δεν θα το δεχτούμε, ούτε θα το αφήσουμε έτσι.

Σχετικά με τα όσα ακούγονται περί μη βιασμού του σκύλου, η ίδια απάντησε: «Μίλησα με τον κ. Δούκα (σσ. ένας εκ των δύο ιατροδικαστών που υπάρχουν στην Ελλάδα) και μου είπε πως η γνωμάτευση της κτηνιάτρου είναι αδιαμφισβήτητη. Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η κτηνίατρος».

Σύμφωνα με την εκπομπή και την κ. Πουλτίδου υπήρχαν κάμερες, αλλά το υλικό δεν δόθηκε. «Σήμερα το πρωί αφαιρέθηκαν οι κάμερες», είπε η κ. Πουλτίδου και πρόσθεσε: «πρέπει να γίνει παρέμβαση εισαγγελέα για τις κάμερες αλλά και για τους κτηνιάτρους της περιφέρειας».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ