Εύβοια – Δήμαρχος σε ρόλο… τραυματιοφορέα: «Είναι αδιανόητο να υπάρχουν μόνο 2 ασθενοφόρα για 220.000 κατοίκους»

«Είναι αδιανόητο να υπάρχουν μόνο δύο ασθενοφόρα στη Χαλκίδα για να εξυπηρετήσουν 220.000 κατοίκους αλλά και τουρίστες που έρχονται στην περιοχή μας, που το καλοκαίρι σφύζει από ζωή». Με αυτά τα λόγια σχολιάζει στο enikos.gr ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων, Γιώργος Ψαθάς, την μεταφορά 75χρονου που υπέστη εγκεφαλικό, την οποία πραγματοποίησε ο ίδιος με το αυτοκίνητό του λόγω των τραγικών ελλείψεων που υπάρχουν στην Εύβοια.

Εύβοια: Δεν καλύπτεται από το ΕΚΑΒ το Μαντούδι – Τι ισχύει για τις περιοχές με Κέντρα Υγείας

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Όπως λέει ο κ. Ψαθάς δεν είναι η πρώτη φορά που κρίθηκε αναγκαία η συνδρομή του για την μεταφορά ενός τραυματία ή ασθενή στο Κέντρο Υγείας λόγω ελλείψεων ασθενοφόρων ή οδηγών στην περιοχή, γεγονός το οποίο προκαλεί έντονη ανησυχία και ανασφάλεια στους κατοίκους της περιοχής. «Φυσικά και δεν είναι φυσιολογικό το να μεταφέρει ένας δήμαρχος τον τραυματία στο Κέντρο Υγείας, αλλά αυτή είναι η κατάσταση. Προφανώς, από την άλλη, όποτε χρειάζεται εγώ είμαι εδώ για κάθε περιστατικό που μπορεί να τύχει».

Εύβοια: Νέα καταγγελία για έλλειψη ασθενοφόρου – Δήμαρχος μετέφερε ασθενή στο κέντρο υγείας με δικό του όχημα

Όλα ξεκίνησαν το πρωί όταν παραθεριστές που βρίσκονταν στην παραλία του Λιμνιώνα παρατήρησαν τον 75χρονο, παλαίμαχο του Πανιωνίου, πως υπέστη εγκεφαλικό και επιληψία. Σύμφωνα με τον κ. Ψαθά, οι κάτοικοι κάλεσαν ασθενοφόρο από την Χαλκίδα, ωστόσο δεν υπήρχε διαθέσιμο και δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στο σοβαρό περιστατικό, και τους ενημέρωσαν πως μπορεί να μεταβεί το βράδυ.

«Αρχικά επιχείρησαν και προσπάθησαν να τον μεταφέρουν οι ίδιοι στο νοσοκομείο, λέγοντας πως “θα προσπαθήσουμε μόνοι μας να τον φέρουμε εφόσον δεν μπορείτε εσείς”, αλλά δεν τα κατάφεραν και έπειτα κάλεσαν εμένα». Τότε ο κ. Ψαθάς, πήρε έναν γιατρό από το Κέντρο Υγείας, σε συνεργασία με τον διευθυντή, και στη συνέχεια πήγε προς την περιοχή του Λιμνιώνα.

«Τον τοποθετήσαμε στο ιδιωτικό μου αυτοκίνητο με την βοήθεια και των υπολοίπων κατοίκων. Ουσιαστικά ήταν σε ένα ράντζο με σεντόνι, ξαπλωμένος, και τον βάλαμε στο πίσω κάθισμα. Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Κάναμε μία απόσταση 35 χιλιομέτρων σε πολύ σύντομο χρόνο, αν και πρόκειται για μία πολύ δύσκολη διαδρομή με ανηφόρα-κατηφόρα όπως και πολλές στροφές, αλλά τον μεταφέραμε έγκαιρα στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών, από όπου ήρθε εν τέλει το ασθενοφόρο και τον παρέλαβε».

Σημειώνεται πως ο ασθενής, κατά την διάρκεια της μεταφοράς του λάμβανε συνεχή φροντίδα από τον γιατρό, ενώ σύμφωνα με τον κ. Ψαθά, η κατάσταση της υγείας του παραμένει μέχρι και τώρα σοβαρή, και ενδεχομένως θα χρειαστεί να νοσηλευτεί στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Κέντρο Υγείας.

«Πήρα την κατάσταση στα χέρια μου και ανέλαβα την ευθύνη. Υπάρχει ένα κέντρο συντονισμού στην Χαλκίδα και από εκεί διοχετεύει όλα τα ασθενοφόρα στον νομό. Θα έπρεπε να υπάρχουν ασθενοφόρα σε κομβικά σημεία και να είναι έτοιμα ανά πάσα ώρα και στιγμή στην Εύβοια και στα Κέντρα Υγείας προκειμένου να μην φτάνουμε σε αυτό το σημείο» καταλήγει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ