ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο με τον επιβάτη που προκάλεσε αναστάτωση σε πτήση Παρίσι – Αθήνα: Αποκαλυπτική μαρτυρία στο enikos.gr

Ανήσυχος φαινόταν ακόμη και στην αίθουσα αναμονής, προτού επιβιβαστεί στο αεροπλάνο από το Παρίσι με προορισμό το “Ελευθέριος Βενιζέλος”, ο επιβάτης που προκάλεσε αναστάτωση στην πτήση, όπου, απειλούσε με το κοράνι στα χέρια, ότι θα ανατινάξει το αεροπλάνο.

Χαμός σε πτήση για Αθήνα: Επιβάτης με το Κοράνι στα χέρια απειλούσε πως θα ανατινάξει το αεροπλάνο – ΒΙΝΤΕΟ

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο αναγνώστη του enikos.gr, ο συγκεκριμένος επιβάτης ήταν μόνος του, ψιθύριζε και τραγουδούσε, κινούμενος μπρος-πίσω όσο καθόταν στην αίθουσα αναμονής. «Ήμασταν μαζί με τον επιβάτη μαζί δύο ώρες προτού επιβιβαστούμε, και φαινόταν περίεργος από τις κινήσεις του. Ήταν εμφανές πως είχε κάποιο πρόβλημα, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, ακόμη και πριν ανέβουμε στο αεροπλάνο και περιμέναμε λόγω καθυστέρησης» αναφέρει στο enikos.gr επιβάτης της ίδιας πτήσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, την στιγμή που επιβιβάστηκαν στο αεροπλάνο, ο επιβάτης που προκάλεσε την ένταση κάθισε στις τελευταίες θέσεις και συνέχισε να μονολογεί, χωρίς ωστόσο να γίνεται κατανοητός. «Τότε ουσιαστικά ξεκίνησε να κάνει περίεργα πράγματα. Έφτυνε τα χέρια του και τα έβαζε στο πρόσωπό του, ή έφτυνε το τραπεζάκι και το καθάριζε με τα σάλια του. Προφανώς αυτές οι κινήσεις δεν ήταν φυσιολογικές, και τις παρατήρησαν οι υπόλοιποι επιβάτες και ίσως του έκαναν κάποια παρατήρηση, δεν ξέρω πώς ξεκίνησε…».

Τότε, όπως είναι ήδη γνωστό, ο επιβάτης κάποια στιγμή εμφάνισε το κοράνι και άρχισε να φωνάζει πως θα ανατινάξει το αεροπλάνο και πως θα τους τιμωρήσει όλους ο Αλλάχ. «Κατά την γνώμη μου, ίσως να ταράχτηκε ο ίδιος από τον φόβο των υπολοίπων επιβατών και έγινε όλη αυτή η φασαρία. Όπως σας είπα φαινόταν εξαρχής ότι κάτι δεν πάει καλά, ήταν ένας άνθρωπος με πρόβλημα, μπορεί να ένιωσε πιεσμένος και άρχισε να φωνάζει, μέχρι που φτάσαμε σε όλο το σκηνικό».

Το πλήρωμα του αεροπλάνου από την πλευρά του, όπως μεταφέρει ο επιβάτης στο enikos.gr, χειρίστηκε το περιστατικό με απόλυτη ψυχραιμία και επαγγελματισμό προκειμένου να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μην επικρατήσει πανικός, καθώς για λόγους ασφαλείας δεν μοιράστηκε φαγητό, ενώ μεταφέρθηκαν στις πρώτες θέσεις και στις θέσεις των αεροσυνοδών οι υπόλοιποι επιβάτες που βρίσκονταν γύρω του.

«Θεωρώ πως ήταν περισσότερο ο τρόμος που ένιωσαν οι επιβάτες παρά το αποτέλεσμα. Φυσικά δεν μπορείς να ξέρεις πως θα αντιδράσει ο καθένας και τι έχει μέσα στο κεφάλι του, αλλά κατά την άποψή μου ήταν υπερβολή πως ήθελε να σκοτώσει και να ανατινάξει το αεροπλάνο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ