Έτσι δρούσε η συμμορία που λήστευε χρηματαποστολές στην Αττική – Εμπλεκόμενος στην υπόθεση Φουρθιώτη 50χρονος που συνελήφθη

Εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας λήστευαν χρηματαποστολές την ώρα που πραγματοποιούνταν ανεφοδιασμοί σε ΑΤΜ στην Αττική, εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες την, Πέμπτη 13 Ιουλίου 2023, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Άνω Λιόσια, Μεταμόρφωση και Μελίσσια κατά την οποία συνελήφθησαν τρία μέλη της οργάνωσης.

Πρόκειται για δύο άνδρες ηλικίας 50 και 53 ετών, και μια 42χρονη γυναίκα που είναι σύντροφος του 53χρονου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 50χρονος ήταν μεταξύ των ατόμων που είχαν συλληφθεί για την επίθεση με εκρηκτικό μηχανισμό στο σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη τον Απρίλιο του 2021 και τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στη Νέα Ερυθραία. Ο 50χρονος, ο οποίος συνελήφθη, είχε αθωωθεί για την εμπλοκή του στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- σύσταση  εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία κατά συναυτουργία, απείθεια καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Πώς δρούσε η συμμορία – Οι ρόλοι

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι ανωτέρω τουλάχιστον από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι κ.λπ.), ενώ στόχος τους ήταν κυρίως καταστήματα ή χώροι στα οποία υπήρχαν εγκατεστημένα ΑΤΜ.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους, κατά τη διάπραξη της ληστείας, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορούσαν γάντια και έφεραν πιστόλια με τα οποία ακινητοποιούσαν τον υπάλληλο των χρηματαποστολών, ενώ για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία στη συνέχεια μετέβαιναν σε αποθηκευτικό χώρο – ορμητήριο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες καθώς και από την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -8- χάπια,
  • -3- αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσικλέτα,
  • πιστόλι, -2- γεμιστήρες, -35- φυσίγγια,
  • είδη ρουχισμού που φορούσαν την ημέρα της ληστείας και
  • 11.250 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξιχνιαστεί περίπτωση ληστείας που διέπραξαν πρωινές ώρες της 15-03-2023 στα Σεπόλια όπου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν -150.000- ευρώ την στιγμή ανεφοδιασμού ΑΤΜ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ