Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στο Αττικό

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις στο Αττικό

Την οργάνωση κινητοποιήσεων κάθε μορφής, εξορμήσεις, διαδηλώσεις και απεργίες με συντονισμό υγειονομικών και πολιτών, αποφάσισαν μεταξύ άλλων ο σύλλογος εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο.

Την Τετάρτη 6/2/ πραγματοποιήθηκε στο κεντρικό αμφιθέατρο του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου ευρεία σύσκεψη σωματείων, τοπικών  συλλόγων, ελεύθερων χώρων και συνελεύσεων της περιοχής, καθώς και εκπροσώπων δημοτικών παρατάξεων και πολιτικών κομμάτων, για τα τεράστια προβλήματα λειτουργίας του ΑΤΤΙΚΟΥ και τη γενική διάλυση της δημόσιας υγείας στη Δυτική Αθήνα. Συμμετείχαν πάνω από 30 φορείς.

Αποφασίστηκαν η δημιουργία ανοιχτού συντονιστικού φορέων που θα επεξεργαστεί άμεσα το πλαίσιο και τα βασικά αιτήματα της δράσης μας, η πλατιά ενημέρωση του λαού της Δυτικής Αθήνας για την κατάσταση της υγείας και των νοσοκομείων στην περιοχή μας, η οργάνωση κινητοποιήσεων κάθε μορφής (εξορμήσεις, διαδηλώσεις, απεργίες) με συντονισμό υγειονομικών και πολιτών, καθώς και η άμεση συγκρότηση κοινωνικών δομών ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για ανέργους, ανασφάλιστους και παιδιά φτωχών οικογενειών, με αποφασιστική συμβολή των υγειονομικών της περιοχής.

«Κοινή ήταν η διαπίστωση πως η δημόσια υγεία στην περιοχή μας βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση και στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Σε μια περιοχή που μαστίζεται από τη φτώχεια και την ανεργία, με παιδιά ανεμβολίαστα και υποσιτισμένα, με τη νοσηρότητα και τη θνησιμότητα διαρκώς να αυξάνει λόγω της γενικότερης ανέχειας και υποβάθμισης των συνθηκών ζωής, το ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο (όπως και τα άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της περιοχής) αφήνεται στην τύχη του. Με την αθλιότητα των ράντζων να είναι καθημερινό φαινόμενο, προσωπικό να υπολείπεται δραματικά, θέσεις εργασίας να μην προκηρύσσονται, κρεβάτια ΜΕΘ και χειρουργικές αίθουσες να κλείνουν, γιατροί και νοσηλευτές να είναι στα όρια της αντοχής τους.

Αποκλειστικά υπεύθυνη για την κατάσταση που δημιουργείται είναι η κυβέρνηση, η τρόικα και η πολιτική τους που κλείνουν νοσοκομεία, δεν προσλαμβάνουν προσωπικό (σε μια Ελλάδα 1.500.000 ανέργων), περικόπτουν άγρια τις δαπάνες για την δημόσια περίθαλψη και το ΕΣΥ με στόχο την κατάργηση των κοινωνικών παροχών υπέρ της ιδιωτικοποίησης και της επιχειρηματικής «ανάπτυξης» τους.

Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα δημόσια αγαθά (εκπαίδευση, συγκοινωνία, παιδική μέριμνα, παροχή ρεύματος και νερού, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες)», αναφέρεται στην ανακοίνωση των εργαζομένων. 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.