Έσβησε η φωτιά στο πλοίο

Έσβησε η φωτιά στο πλοίο

‘Εσβησε πλήρως η φωτιά που είχε εκδηλωθεί, από αδιευκρίνιστη αιτία, στο ελληνόκτητο κρουαζιερόπολοιο «OCEAN COUNTESS» με σημαία Πορτογαλίας το περασμένο Σάββατο (30/11), εντός του θαλάσσιου χώρου των ναυπηγείων Χαλκίδας.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πραγματοποίησε σήμερα αυτοψία στο πλοίο και διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε πλέον καμία εστία. Στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας ήδη κατατέθηκε σχέδιο για την απάντληση των υδάτων που ρίχτηκαν στη διάρκεια της κατάσβεσης αλλά και των καυσίμων και των λιπαντικών από τις δεξαμενές του πλοίου.

Σημειώνεται ότι εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών και των καπνών που έχουν αναπτυχθεί μέσα στο πλοίο από τη φωτιά, δεν μπορούσε έως σήμερα να εισέλθει κανείς, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση.

Την ώρα που εκδηλώθηκε η φωτιά στο κρουαζιερόπλοιο βρίσκονταν τρία άτομα επιφυλακή που αποχώρησαν γρήγορα και με ασφάλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά πρέπει να ξεκίνησε από κλειστό χώρο του πλοίου. Από το περιστατικό μέχρι στιγμής δεν έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ προληπτικά έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ