Έρχεται νέα κακοκαιρία τύπου «Π» με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας – Σε ποιες περιοχές και πότε θα «χτυπήσει»

Κακοκαιρία στην Αθήνα

Νέα κακοκαιρία τύπου «Π» βρίσκεται προ των πυλών. Σημαντική πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία από σήμερα, Πέμπτη σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Οι μέγιστες τιμές της δεν αναμένεται να ξεπεράσουν τους 17-19 °C στα βόρεια ηπειρωτικά και στο Βόρειο Αιγαίο, τους 20-22 °C στα υπόλοιπα ηπειρωτικά (με εξαίρεση τα νότια της Πελοποννήσου όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 24-25 °C), τους 19-21 °C στο Ιόνιο και τους 22-24 °C στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου και στην Κρήτη.

Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η αναμενόμενη πτώση της μέγιστης θερμοκρασίας σήμερα, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου  σε σχέση με αυτή της Τετάρτης 08/11. Όπως φαίνεται, σε τμήματα της Κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Στερεάς και της Ανατολικής Πελοποννήσου η πτώση αναμένεται να ξεπεράσει τους 8 °C.

Για σήμερα αναμένουμε κάποιες βροχές σε Στερεά, Εύβοια, Θεσσαλία, ανατολική και κατά τόπους κεντρική Μακεδονία και Θράκη. Θα περάσουν όμως γρήγορα και τα φαινόμενα δεν θα προβληματίσουν.

Την Παρασκευή θα υπάρχουν ομίχλες, σκόνη και βροχές και στην Δυτική Ελλάδα ενώ θα βρέξει και στη Βόρεια Ελλάδα.

Η πιο δύσκολη ημέρα της εβδομάδας θα είναι το Σάββατο, όπου έρχεται νέα κακοκαιρία τύπου «Π», δίνοντας βροχές σε ολόκληρη την Ελλάδα, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, Γιώργο Τσατραφύλλια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τις πιο κρύες ημέρες  τις αναμένουμε μετά τις 16 Νοεμβρίου. Από Δευτέρα μία νέα κακοκαιρία θα χτυπήσει τη χώρα μας.

Αναλυτική η πρόγνωση από την ΕΜΥ ανά ημέρα

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-11-2023

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11-11-2023

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 12-11-2023

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 13-11-2023

 

Exit mobile version