Επίθεση με βιτριόλι: «Η φίλης της Έφης πρέπει να δώσει απαντήσεις» – Τι δηλώνουν οι δικηγόροι της Ιωάννας

Η επίθεση με βιτριόλι εναντίον της Ιωάννας Παλιοσπύρου συνεχίζει να συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

Την κλήση δύο προσώπων που μπορεί να αποκαλύψουν σημαντικές πτυχές του εγκληματικού σχεδίου της 36χρονης Έφης Κακαράντζουλα εναντίον της Ιωάννας ή ακόμη και το κίνητρο της αποτρόπαιης πράξης της ζήτησε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ο ένας εκ των νομικών παραστατών του θύματος, Απόστολος Λύτρας.

Της Άννας Κανδύλη

Η πλευρά της Ιωάννας πιστεύει πως η κατηγορούμενη είχε «βοήθεια» τόσο κατά το διάστημα που οργάνωνε την επίθεση με το βιτριόλι όσο και στη συνέχεια. Το ένα πρόσωπο είναι η γυναίκα με την οποία η δράστιδα φέρεται να βρισκόταν σε επαφή πριν από την ημέρα της επίθεσης στην Ιωάννα.

Η ίδια γυναίκα φέρεται να δέχεται κλήσεις από την Έφη και την ημέρα της επίθεσης, αλλά και την επόμενη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω γυναίκα, εργαζόμενη σε ινστιτούτο ονυχοπλαστικής, ήταν φίλη με τη δράστιδα και, σύμφωνα με τους δικηγόρους της Ιωάννας, πρέπει να δώσει απαντήσεις, οι οποίες θα μπορέσουν να οδηγήσουν ακόμα και στη διαλεύκανση του κινήτρου που είχε η Έφη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, μέσω αυτής της γυναίκας, η κατηγορούμενη γνώρισε και το δεύτερο πρόσωπο που θεωρείται «κλειδί» για την πολιτική αγωγή. Πρόκειται για τον 36χρονο άνδρα, από τον οποίο ζητούσε η δράστιδα να παρακολουθήσει την Ιωάννα, και τον «Νώντα», τον 40χρονο, φερόμενο ως «μήλον της Εριδος».

Όπως ο ίδιος δηλώνει μέσω του νομικού του παραστάτη Αλέξανδρου Κούκιου στη Realnews, η κατηγορούμενη προσπάθησε να τον «χρησιμοποιήσει» για να φέρει εις πέρας το εγκληματικό της σχέδιο, που πήρε «σάρκα και οστά» στις 20 Μαΐου του 2020, όταν έλουσε με βιτριόλι την Ιωάννα. Αυτός όμως ουδέποτε τη βοήθησε.

Αποκαλύπτει, δε, πως η Κακαράντζουλα, μία ημέρα πριν από την επίθεση, τον κάλεσε στις 5 τα ξημερώματα και του ζήτησε να πει ότι ήταν μαζί. Πρόκειται για την ημέρα που, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, η κατηγορούμενη είχε σχεδιάσει να επιτεθεί στο θύμα της, όμως δεν τα κατάφερε, καθώς δεν πρόλαβε την κοπέλα. Ο 36χρονος παραδέχεται, ωστόσο, ότι η δράστις τον πίεζε να παρακολουθήσει τον 40χρονο άνδρα και την Ιωάννα, αλλά ποτέ δεν το έκανε.

Σύμφωνα με τον κ. Κούκιο, ο εντολέας του ελέγχθηκε από τις Αρχές και δεν προέκυψε τίποτα εις βάρος του, ενώ, εφόσον κληθεί από το δικαστήριο, θα προσέλθει να καταθέσει.

«Τον ενέπλεξε» λέει για την δράστιδα ο δικηγόρος του 36χρονου

«Ο εντολέας μου αρνείται κατηγορηματικά την οποιαδήποτε ανάμειξή του, συμμετοχή του ή συνέργειά του σε αυτό το απάνθρωπο έγκλημα. Συνεργάστηκε εναργώς με τους αστυνομικούς που τον προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, όπου έλαβε χώρα λεπτομερής έρευνα προς το πρόσωπό του, ενώ παράλληλα διεξήχθη έρευνα στην οικία του, στην οικογενειακή επιχείρηση, κατασχέθηκαν, δε, τα δύο κινητά τηλέφωνά του, καθώς και ο προσωπικός φορητός υπολογιστής του.

Μέχρι σήμερα, δεν έχει ανευρεθεί ουδέν στοιχείο που να αποδεικνύει ή έστω να ενδεικνύει τη συμμετοχή του στην εγκληματική πράξη της κατηγορουμένης, ο ίδιος, δε, πιστεύει ακράδαντα πως, παντελώς ακουσίως, εκείνη τον ενέπλεξε στην υπόθεση, εξαιτίας των εμμονών της με τον 40χρονο και των σπασμωδικών κινήσεων και σκέψεων που έκανε λόγω της εμμονής της αυτής.

Παραδέχεται πως δεχόταν τηλεφωνικές κλήσεις και πιέσεις ανά χρονικά διαστήματα από την κατηγορούμενη να παρακολουθήσει τον 40χρονο, αλλά και την Ιωάννα, εκείνος όμως, επιδιώκοντας να την αποφύγει, της ανέφερε ότι την παρακολούθησε και πως δεν υπάρχει καμία σύνδεση μεταξύ του 40χρονου και της Ιωάννας, για να την καθησυχάσει και να σταματήσει να τον πιέζει, κάτι που δεν κατάφερνε», αναφέρει ο κ. Κούκιος.

Ο 36χρονος παραδέχεται επίσης ότι η Εφη τον ρωτούσε πώς θα μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί βιτριόλι.

«Επιπλέον, η κατηγορούμενη είχε κάνει μια διερευνητική ερώτηση στον εντολέα μου σε σχέση με το πού θα μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί βιτριόλι, της αποκρίθηκε, δε, πως δεν έχει καμία γνώση γι’ αυτό, εξακολουθώντας να την αποφεύγει.

Επιπροσθέτως, παραδέχεται πως έλαβε κλήσεις τις δύο ημέρες πριν από την επίθεση, με πιο χαρακτηριστική μία κλήση περί τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης 19/5/2020, η οποία ξύπνησε τον εντολέα μου και στην οποία του ανέφερε τη φράση “πες ότι είμαστε μαζί”, φράση που -κατά τη γνώμη μας υποδεικνύει πως ήθελε η κατηγορούμενη να τον χρησιμοποιήσει -ακουσίως έτι μία φορά- ως άλλοθι», καταλήγει ο νομικός παραστάτης του 36χρονου.

Διαβάστε εδώ κι εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

βιτριόλι-επίθεση

βιτριόλι-επίθεση-Έφη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ