Επίθεση με βιτριόλι: “Αρνείται την εμπλοκή της η 35χρονη” – Τι δήλωσε ο Σάκης Κεχαχιόγλου – ΒΙΝΤΕΟ

Την 35χρονη φερόμενη ως δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι επισκέφτηκε την Παρασκευή ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου. Όπως τόνισε η 35χρονη «είναι αποστασιοποιημένη από πρόσωπα και πράγματα. Διατηρεί μια απόσταση από την υπόθεση, με λίγα λόγια αρνείται την εμπλοκή της».

«Αφού υπάρχει άρνηση εμπλοκής, είναι δύσκολο το έργο μου. Την προετοιμασία της υπεράσπισής της. Της είπα βοήθησέ με, να σε βοηθήσω», συμπλήρωσε ο κ. Κεχαγιόγλου, σημειώνοντας πως πρόκειται για μία σύνθετη υπόθεση. «Στην Ελλάδα συνήθως υπάρχει τεκμήριο ενοχής, και όχι τεκμήριο αθωότητας. Για να τη βοηθήσω, χρειάζεται να απαντήσει και στις δικές μου απαντήσεις. Αυτή την στιγμή, είναι πλήρως αποστασιοποιημένη, όχι απλώς ταραγμένη, διαταραγμένη. Αυτή είναι η εικόνα μου, δεν είμαι ειδικός. Αρνείται την εμπλοκή της, όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα είναι περιττά. Εγώ δεν έχω ανακριτικό καθήκον.

Δεν γνωρίζω αυτά τα δύο 24ωρα, με την ταλαιπωρία, και την ψυχολογική ταλαιπωρία δεν ξέρω αν υπό πιο ήρεμες συνθήκες, αν θα μου πει κάτι περισσότερο ή θα παραδεχτεί οποιαδήποτε εμπλοκή. Δεν έχω αποφασίσει αν θα ζητήσω ψυχιατρική εξέταση, αλλά η επαφή μου δεν μου δείχνει ένα άτομο ισορροπημένη προσωπικότητα.

Υποθέτω ότι οι πάντες, θα θέλουν να ξέρουν αν είναι ένα απολύτως ισορροπημένο άτομο. Θα θέλουν να ξέρουν αν είναι υπό πλήρη καταλογισμό. Οι ψυχωτικοί ή με κάποια ιδιαίτερη πάθηση μπορούν ταυτόχρονα να είναι ευφυείς. Να είμαστε επιφυλακτικοί σε αυτά τα θέματα, να τα αφήσουμε να τα εκτιμήσουν οι ειδικοί», υποστήριξε χαρακτηριστικά ο κ. Κεχαγιόγλου.

Νωρίτερα, μιλώντας στον realfm 97.8 και στην εκπομπή των Μάνου Νιφλή και Άκη Παυλόπουλου ο κ. Κεχαγιόγλου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι εναντίον της εντολέως του ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ενώ εκείνος θεωρεί ότι θα έπρεπε να είναι δίωξη για βαριά σωματική βλάβη: “Εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, είναι δίωξη σκοπιμότητας. Γιατί ορθός νομικός χαρακτηρισμός με βάση τα πραγματικά περιστατικά είναι βαριά σωματική βλάβη με βάση αυτά που ισχύουν στο δικαιϊκό μας σύστημα και με βάση τη νομολογία, δεν θεωρώ ότι αυτή η κατηγορία θα σταθεί στο ακροατήριο. Αυτή είναι νομική άποψη, οι εισαγγελείς είχαν άλλη άποψη. Ήσκησαν αυτήν τη δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας, όιτι σκόπευε τον θάνατό της, αλλά θεωρώ ότι όποιος το έκανε, δεν σκόπευε τον θάνατο, αλλά τη βαρύτατη σωματική βλάβη που επήλθε” είπε και εξέφρασε τη συμπάθειά του προς το θύμα.

Όσο για το τι προβλέπει η νομολογία είπε: “Θεωρεί τα αδικήματα που έχουν συμβεί στο παρελθόν, παρόμοιες ποινικές υποθέσεις, ως βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη που έχει πλαίσιο ποινής 5-10 χρόνια κάθειρξης. Αυτό ισχύει τώρα” και πρόσθεσε: “Υπάρχουν δεκάδες αποφάσεις κακουργιοδικείων που τα χαρακτηρίζουν έτσι αυτά τα αδικήματα… Βαριές σωματικές βλάβες, έχουμε τέτοιες περιπτώσεις. οι επιθέσεις με οξύ έτσι χαρακτηρίζονται” υπογράμμισε σημειώνοντας πως “θεωρητικά ρωτώ, αν είχε σκοπό τον θάνατο του θύματος, δεν  μπορούσε να έχει πιστόλι ή μαχαίρι;”

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ