Επιχειρηματίες Μυκόνου: Δεν θα αφήσουμε τον κλάδο μας έρμαιο σε πειράματα και επικοινωνιακές στοχεύσεις

“Στόχος μας να μην αφήσουμε καμία θέση εργασίας να πάει χαμένη, να μην αφήσουμε την υγεία κανενός απροστάτευτη, αλλά και να μην αφήσουμε τον κλάδο μας έρμαιο σε πειράματα και επικοινωνιακές στοχεύσεις”, επισημαίνει το Σωματείο Επιχειρήσεων Διασκέδασης & Εστίασης Μυκόνου (Σωματείο ΣΕΔΕΜ), που συνεδρίασε σε Ολομέλεια κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος, στον απόηχο των όσων διαδραματίστηκαν εν μέσω κορονοϊού και των “λουκέτων” σε επιχειρήσεις λόγω συνωστισμού που παρατηρήθηκε.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι επιχειρηματίες του νησιού, “στη Μύκονο, διαχρονικά έχουμε μάθει να λειτουργούμε με συγκεκριμένες αρχές και αξίες, πρώτη εκ των οποίων είναι ο σεβασμός στους επισκέπτες μας, στους εργαζόμενους και στο νησί μας. Πολλώ δε μάλλον, σε θέματα που αφορούν την δημόσια υγεία, την υγεία όλων μας, την υγεία των παιδιών μας και των γονιών μας… Κάποιες φορές είναι ανθρώπινο να μην πετυχαίνουμε απόλυτα και ο αιφνιδιασμός είναι μέσα στη ζωή. Εμείς είμαστε πρώτοι αυτοί που θέλουμε, κάθε επισκέπτης που έρχεται στο νησί μας, να αισθάνεται ασφαλής αυτός, η οικογένειά του, οι φίλοι του…”.

Υπογραμμίζουν στη συνέχεια πως “έχουμε μάθει να διαχειριζόμαστε και κρίσεις” και διαβεβαιώνουν ότι σε αυτή την παγκόσμια κρίση “θα είμαστε συνεργάτες της ελληνικής κυβέρνησης και των αρμόδιων φορέων για την προστασία του προϊόντος μας, την ανάπτυξη του τουρισμού και της ευρύτερης οικονομίας, με σεβασμό πάντα στο περιβάλλον και τον άνθρωπο”.

Γι’ αυτό, τονίζουν, και πριν ολοκληρωθεί το τριήμερο “συνεδριάσαμε σε Ολομέλεια και παρουσία του Δημάρχου σχεδιάσαμε τα επόμενα βήματά μας”.

Εξηγούν στη συνέχεια πως αποφάσισαν ομόφωνα τις επόμενες ημέρες να προχωρήσουν με βάση τέσσερις άξονες:

1) Να σχεδιάσουμε και να συναποφασίσουμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο με τον οποίο θα στηριχθεί η δύσκολη τουριστική περίοδος που έχουμε μπροστά μας

2) Να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος συνεργασίας με τους κυβερνητικούς φορείς ούτως ώστε να αντιμετωπιστεί η πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί

3) Να δοθεί προτεραιότητα στο πιο ευαίσθητο κομμάτι που είναι η υγεία, όχι μόνο των τουριστών αλλά και των εργαζομένων και των κατοίκων του νησιού μας

4) Να αντιμετωπιστούν οι δυσμενείς οικονομικές συνέπειες που υπάρχουν για όλες τις επιχειρήσεις εξαιτίας της πανδημίας και να συγκροτήσουμε μία δέσμη θετικών προτάσεων για την έξοδο από την κρίση για τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.