Μύκονος: Εικόνες συνωστισμού σε πάρτι… με είσοδο μέσα σε βίλες – BINTEO

Εικόνες συγχρωτισμού κατά τη διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος στα μπαρ της Ναυπάκτου, του Ναυπλίου αλλά και στις βίλες της Μυκόνου, όπου μεταφέρθηκαν τα πάρτι μετά τα πρόστιμα και τα λουκέτα, μετέδωσε το Live News του Mega. Εκατοντάδες άνθρωποι συγχρωτίστηκαν μέσα σε πολυτελή βίλα στο νησί των Ανέμων, όπου αν και μοιάζουν με ιδιωτικά πάρτι, στην πραγματικότητα πρόκειται για πελάτες που πληρώνουν είσοδο για να μπουν.

Σύμφωνα με επιχειρηματία του νησιού, στα πάρτι που διοργανώθηκαν στις βίλες το τριήμερο, όχι μόνο υπήρξε αντίτιμο για την είσοδο, αλλά δεν κόπηκε ούτε μια απόδειξη. Όπως είπε στο Mega ο Σταύρος Γρύμπλας “στις βίλες που πάνε κάποιοι επιτήδειοι διοργανώνουν τα πάρτι, δεν έχουν ταμειακές, παίρνουν τα χρήματα, μαύρα όλα και φεύγουν. Αυτό είναι οξύμωρο. Δεν γίνεται το κράτος να κυνηγά μόνο τα νόμιμα μαγαζιά και τις βίλες να τις αφήνεις ανεξέλεγκτες, να μην πηγαίνει αστυνομία. Μόνο στα μαγαζιά κολλάνε κορονοϊό;” αναρωτήθηκε και πρόσθεσε: “Τα νησιά μας είναι όλα με στενά, τον Αύγουστο αν ξεκινήσει ο τουρισμός και λειτουργήσει όπως πρέπει θα έχει 100.000-150.000 άτομα, μέσα στα στενά δεν θα γίνει συνωστισμός;” επεσήμανε.

“Εικόνες σαν αυτές σε κέντρα διασκέδασης μπορούν να αποτελέσουν εύκολα περιβάλλον διασποράς του ιού, δημιουργώντας εστίες που μπορούν να ανατρέψουν το πολύ καλό επιδημιολογικό προφίλ της χώρας. Έσχατο μέτρο θα μπορούσε να είναι η εφαρμογή μιας γεωγραφικής καραντίνας, ενός τοπικού lockdown”, είπε ο Γιώργος Σουρβίνος, καθηγητής ιολογίας Πανεπιστήμιου Κρήτης. Υπενθυμίζεται πως από τις 15 του μήνα ανοίγει ο τουρισμός και αναμένονται ξένοι τουρίστες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ