Επεισοδιακή καταδίωξη διακινητών βορειοδυτικά της Ρόδου

Επεισοδιακή καταδίωξη τριών διακινητών, που επέβαιναν σε ταχύπλοο, σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στον όρμο της Ιαλυσού, βορειοδυτικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταχύπλοο, στο οποίο επέβαιναν οι τρεις διακινητές, Γεωργιανοί υπήκοοι, φέρεται να είχε αποβιβάσει νωρίτερα μετανάστες σε ερημική παραλία του νησιού. Όταν αντιλήφθηκε την παρουσία των λιμενικών, ανέπτυξε ταχύτητα στην προσπάθειά του να αποφύγει τον έλεγχο, ενώ εκτελώντας επικίνδυνους ελιγμούς αποπειράθηκε να εμβολίσει επανειλημμένα το σκάφος του λιμενικού σώματος.

Παρά τις διαρκείς προειδοποιήσεις το ταχύπλοο δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις. Έγινε ρίψη προειδοποιητικών βολών προς την εξωλέμβια μηχανή του σκάφους από στελέχη του λιμενικού σώματος – όπως υπαγορεύουν οι κανόνες εμπλοκής σε τέτοιες περιπτώσεις – με αποτέλεσμα τον εξοστρακισμό σφαίρας και τον τραυματισμό του ενός εκ των επιβαινόντων διακινητών στο χέρι.

Το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε, επιβιβάστηκαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος και συνέλαβαν τους τρεις αλλοδαπούς. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Ρόδου, ενώ οι άλλοι δύο κρατούνται για προανάκριση στο λιμεναρχείο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός 30χρονος που παρασύρθηκε από ορμητικά νέρα στο Ξυλόκαστρο

Σοβαρά προβλήματα από την κακοκαιρία στα Τρίκαλα

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ