Επεισόδια στου Ρέντη: «Μας είπαν ότι θα πάμε στον αγώνα για να χτυπήσουμε αστυνομικούς» – Τι ισχυρίστηκε ο 18χρονος δράστης

Ο 18χρονος που συνελήφθη για τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης έξω από το κλειστό γυμναστήριο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη, ομολόγησε με κάθε λεπτομέρεια πώς έριξε τη φωτοβολίδα και πώς τραυμάτισε τον αστυνομικό. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία είναι ένας εκ των 8 που αρνήθηκαν να δώσουν DNA μετά την προσαγωγή τους.

«Μας είπαν ότι θα πάμε στον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού για να χτυπήσουμε αστυνομικούς. Ήμασταν μέσα στο γήπεδο και μας είπαν να βγούμε. Τότε μας έδωσαν φωτοβολίδες και μου έδειξαν εκεί πώς να την χρησιμοποιήσω. Την ενεργοποίησα και την είδα να ανεβαίνει ψηλά, στη συνέχεια να πέφτει στον δρόμο και μετά να χτυπάει τον αστυνομικό. Τον είδα να πέφτει στο έδαφος τραυματισμένος. Μας είπαν να μπούμε μέσα στο γήπεδο και να κρυφτούμε» περιέγραψε ο συλληφθείς στους αστυνομικούς, ο οποίος φέρεται να είναι οργανωμένος οπαδός σε σύνδεσμο στο Ίλιον.

Ο 18χρονος ήταν μεταξύ των 424 προσαχθέντων από την Αστυνομία. Άλλωστε η ΕΛ.ΑΣ. από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει ότι υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα, ήταν ανάμεσα στα άτομα που προσήχθησαν από την πρώτη στιγμή.

Οι αστυνομικοί φέρεται να οδηγήθηκαν στα ίχνη του 18χρονου από το βιντεοληπτικό υλικό που ήρθε στα χέρια τους από κάμερες ασφαλείας της περιοχής αλλά και από το DNA που είχαν συλλέξει από προσαχθέντες.

Η ανάρτηση του Γιάννη Οικονόμου

Ανάρτηση στα social media έκανε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου για τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Ο Γιάννης Οικονόμου έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. και έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter:

«Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ., που κατάφερε πολύ γρήγορα  -με οργανωμένο σχέδιο και άψογη μεθοδικότητα- να εντοπίσει, να προσαγάγει, να ανακρίνει, και να αποσπάσει ομολογία από τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη.

Συγχαρητήρια, για μια ακόμη φορά, στην ΕΛ.ΑΣ. για την επιχείρηση μαζικής προσαγωγής το βράδυ της επίθεσης. Ο δράστης, αλλά και όλοι όσοι συμμετείχαν στις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών, ήταν ανάμεσα σε εκείνους που προσήχθησαν. Από την επιχείρηση αυτή υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων που θα βοηθήσουν τις Αρχές στην αντιμετώπιση των εγκληματικών  οργανώσεων χούλιγκανς, αλλά και όσων τους ανέχονται και τους υποκινούν.

Προσευχόμαστε και ελπίζουμε το καλύτερο για τον τραυματία αστυνομικό, που δίνει τη μάχη της ζωής στο νοσοκομείο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ