Επεισόδια στου Ρέντη: Η φωτοβολίδα εξερράγη μέσα στο πόδι του αστυνομικού – Τα νεότερα για την κατάσταση της υγείας του

Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού που χτυπήθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στα επεισόδια που έγιναν έξω από το γήπεδο όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στου Ρέντη.

Ο αστυνομικός νοσηλεύεται στην ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και πριν από λίγη ώρα έφτασε στο νοσοκομείο η μητέρα του από την Θεσσαλονίκη, ζητώντας να μάθει για την υγεία του παιδιού της. Ο 31χρονος έχει σταθεροποιηθεί ωστόσο η εικόνα του παραμένει βαριά σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν.

Ο αστυνομικός δέχτηκε δολοφονική επίθεση από χούλιγκαν που έριξαν ναυτική φωτοβολίδα σε ευθεία βολή και τον χτύπησε στον αριστερό μηρό με αποτέλεσμα να χάσει πολύ αίμα και με ασθενοφόρο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Λίγη ώρα αργότερα υπέστη ανακοπή. Τού έγινε ΚΑΡΠΑ επί 10 λεπτά και επανήλθε. Έγινε και μετάγγιση αίματος.

424 προσαγωγές

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας έσπευσαν ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός, Μάριος Θεμιστοκλέους, αλλά και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε ότι «είναι δολοφονική επίθεση» και ότι «η Αστυνομία βρίσκεται σε πόλεμο με αυτές τις συμμορίες χούλιγκαν. Η επίθεση αυτή δεν θα μείνει ατιμώρητη». Ο κ. Οικονόμου ευχαρίστησε τους γιατρούς του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, καθώς παρόλο που το νοσοκομείο δεν εφημέρευε, άνοιξαν τις πύλες και δέχτηκαν τον τραυματία καθώς η κατάσταση της υγείας του ήταν τέτοια που δεν θα προλάβαινε να μεταφερθεί στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο.

Έως τώρα έχουν γίνει 424 προσαγωγές. Ανάμεσα σε αυτούς είναι και 16χρονοι και 17χρονοι που θεωρούνται ύποπτοι. Η Αστυνομία προσπαθεί να διατυπώσει ποιος επιτέθηκε στον αστυνομικό και γενικά ποιοι συμμετείχαν στα αιματηρά επεισόδια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η προανάκριση προκειμένου τουλάχιστον να εντοπιστεί ποιος είναι εκείνος που έριξε τη φωτοβολίδα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ από τα επεισόδια και τη στιγμή του τραυματισμού του αστυνομικού:

Μπαλάσκας: Η φωτοβολίδα εξερράγη και διέλυσε το μυϊκό του σύστημα – Ήταν δολοφονική επίθεση

Όπως είπε μιλώντας στο OPEN, ο Σταύρος Μπαλάσκας «η ναυτική βολίδα έπεσε σε ευθεία βολή, χτύπησε τον αστυνομικό στον μηρό και μάλιστα εξερράγη διαλύοντας όλο το μυϊκό σύστημά του. Και είχε αιμορραγικό σοκ. Ασθενοφόρο που βρισκόταν σε κοντινό σημείο τον μετέφερε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας».

Σύμφωνα με τον κ. Μπαλάσκα, «ο αστυνομικός νοσηλεύεται στην ΜΕΘ και η ζωή του κρέμεται από μία κλωστή. Όλοι ευχόμαστε να το ξεπεράσει. Η εντολή που δόθηκε, είναι να προσαχθούν όλοι και να αφεθούν μόνο οι γυναίκες και τα παιδιά. Όλοι οι διοικητές των ειδικών αστυνομικών υπηρεσιών είναι στις θέσεις τους και ψάχνουν τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης».

«Ήταν δολοφονική απόπειρα γιατί έγινε από πολύ κοντινή απόσταση, κοντά στα 20 μέτρα, ευθεία βολή. Ο δράστης ήθελε να σκοτώσει. Πρέπει να αποδοθεί στη Δικαιοσύνη και να τιμωρηθεί» τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του OPEN:

Οριστική διακοπή στο ντέρμπι

Αμέσως ο Νώντας Γεροθόδωρος αποφάσισε την διακοπή του αγώνα προκειμένου να δει αν θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα, λέγοντας στις ομάδες πως θα περιμένει 45 λεπτά και μετά θα αποφασίσει τι θα γίνει, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να τονίζουν πως θα πρέπει να υπάρξει οριστική διακοπή.

Σε αυτά τα 45 λεπτά η ατμόσφαιρα όχι μόνο δεν καθάρισε αλλά έγινε ακόμα πιο αποπνικτική, με συνέπεια να αποφασιστεί η οριστική διακοπή.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ