Ρέντη: Κρίσιμη, αλλά σταθερή η κατάσταση του αστυνομικού – Το χρονικό των επεισοδίων – Τι δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου

Σοβαρά σε επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 10 το βράδυ της Πέμπτης έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη την ώρα που διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για την προημιτελική φάση του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς».

Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά με 1-0 σετ (25-19), ενώ στο δεύτερο ο Παναθηναϊκός είχε το προβάδισμα με 18-10, όταν ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», όπου διεξαγόταν ο αγώνας.

Οριστική διακοπή στο ντέρμπι

Αμέσως ο Νώντας Γεροθόδωρος αποφάσισε την διακοπή του αγώνα προκειμένου να δει αν θα καθαρίσει η ατμόσφαιρα, λέγοντας στις ομάδες πως θα περιμένει 45 λεπτά και μετά θα αποφασίσει τι θα γίνει, με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να τονίζουν πως θα πρέπει να υπάρξει οριστική διακοπή.

Σε αυτά τα 45 λεπτά η ατμόσφαιρα όχι μόνο δεν καθάρισε αλλά έγινε ακόμα πιο αποπνικτική, με συνέπεια να αποφασιστεί η οριστική διακοπή.

Το χρονικό των επεισοδίων

Σύμφωνα με την αστυνομία, περίπου 150 άτομα βγήκαν έξω από το κλειστό και πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με την χρήση χημικών. Κατά την επίθεση τραυματίστηκε σοβαρά στον μηρό ένας αστυνομικός, πιθανότατα από ρίψη ναυτικής φωτοβολίδας.

Το ΕΚΑΒ παρέλαβε τον άνδρα και τον μετέφερε σε κρίσιμη κατάσταση στο Κρατικό Νίκαιας και αμέσως διασωληνώθηκε.

Πάνω από 200 προσαγωγές από την αστυνομία

Για αρκετή ώρα, μετά το ξέσπασμα των επεισοδίων ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη». Η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη κι έχει προχωρήσει σε πάνω από 200 προσαγωγές. Από το γήπεδο πρωτίστως είχαν αποχωρήσει όσες γυναίκες και παιδιά βρίσκονταν εκεί, καθώς και οι ομάδες του Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Σταθερή η κατάσταση του αστυνομικού

Ο αστυνομικός υποβλήθηκε σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση στον μηρό στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, με τους γιατρούς να καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να τον κρατήσουν στη ζωή καθώς διακομίστηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση και με ακατάσχετη αιμορραγία.

Τα επόμενα 24ωρα θα είναι πολύ κρίσιμα για τον άτυχο αστυνομικό καθώς έχασε πολύ αίμα, αφού η ναυτική φωτοβολίδα καρφώθηκε σε κεντρική αρτηρία στο μηρό και του έκαιγε το πόδι για ώρα καθώς δεν σβήνει.

Να σημειωθεί πως το εν λόγω νοσοκομείο κανονικά δεν εφημέρευε ωστόσο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στου Ρέντη και τον παρέλαβε και τον οδήγησε στο κοντινότερο νοσοκομείο προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

Έγινε άμεσα προετοιμασία για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση με τον χειρουργό και τον αγγειοχειρουργό να φτάνουν στο νοσοκομείο το οποίο δεν εφημέρευε.

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε συρραφή της αρτηρίας η οποία έχει τρωθεί από τη φωτοβολίδα, και προσπάθεια να αφαιρεθεί το θραύσμα που έχει μείνει στο σημείο του τραύματος.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας ο Γιάννης Οικονόμου

Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης ο υπουργός προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου μετέβη εσπευσμένα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με σκοπό να δει από κοντά τον αστυνομικό που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Μαζί του βρέθηκαν και ο υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

«Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη… »

«Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης», τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου σε δηλώσεις του για τη «δολοφονική επίθεση», όπως τη χαρακτήρισε , εναντίον αστυνομικού με φωτοβολίδα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα οποία ενεπλάκησαν αστυνομικοί και οπαδοί έξω από το κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» το βράδυ της Πέμπτης.

Ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι «αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού» και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τους γιατρούς για τις προσπάθειες τους να τον κρατήσουν στην ζωή.

Αναλυτικά η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

«Αυτή τη στιγμή η έννοια μας είναι στην υγεία του τραυματία αστυνομικού. Οι γιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή και θέλω να τους ευχαριστήσω πολύ. Προσευχόμαστε για την εξέλιξη της κατάστασης της υγείας του. Ο αστυνομικός μας δέχθηκε δολοφονική επίθεση. Η επίθεση αυτή δεν πρέπει και δεν θα μείνει ατιμώρητη, είναι ζήτημα νομιμότητας, είναι ζήτημα δικαιοσύνης.

»Η Ελληνική Αστυνομία εδώ και πάρα πολύ καιρό, όπως και το σύνολο της κοινωνίας, πληρώνει βαριά την οπαδική βία από αγέλες χούλιγκαν. Η αντιμετώπιση αυτών των εγκληματικών οργανώσεων οφείλει και πρέπει να είναι διαρκής. Και κάτι ακόμα. Αυτές οι εγκληματικές οργανώσεις, οι αγέλες χούλιγκαν, δεν αξίζει και δεν πρέπει να βρίσκουν καμία στήριξη από κανέναν στην ελληνική κοινωνία. Μόνον έτσι θα εξαρθρωθούν και θα απομονωθούν.

»Θέλω για ακόμη μία φορά να ευχαριστήσω τους γιατρούς του νοσοκομείου, (σ.σ. οι οποίοι) παρά το γεγονός πως δεν εφημέρευαν, έσπευσαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για να κρατήσουν στη ζωή τον αστυνομικό.»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ