Επεισόδια στου Ρέντη: Απολογείται ο 18χρονος για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα – Σε αιμοκάθαρση υποβλήθηκε ο αστυνομικός

Ενώπιον του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί στα δικαστήρια Πειραιά, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα (14/12) ο 18χρονος καθ’ ομολογίαν δράστης του βαρύτατου τραυματισμού του 31χρονου αστυνομικού με ναυτική φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη», στου Ρέντη.

Ρέντης: Σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον καθοδηγητή των επεισοδίων – Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός

Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Οι αστυνομικοί αρχίζουν σιγά σιγά να συνθέτουν το παζλ των όσων διαδραματίστηκαν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Ήδη, έχουν στη διάθεσή τους μαρτυρίες, τα στοιχεία από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου που πήραν μετά την άδεια που δόθηκε από τις εισαγγελικές αρχές, ενώ αναμένουν και τα αποτελέσματα από τα ειδικά εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., που θεωρείται ότι θα αποτελέσουν το «κλειδί» ώστε να δέσουν την υπόθεση. Σημειώνεται ότι ο όγκος των στοιχείων που έχουν συλλέξει είναι μεγάλος, όπως και το υλικό από DNA και αποτυπώματα, που έλαβαν από τους προσαχθέντες.

Επεισόδια στου Ρέντη: Δύο από τους συμμετέχοντες στα επεισόδια τρέχουν να κρυφτούν – Νέο ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες βρέθηκαν ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του 18χρονου, ενώ στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και ο μικρότερος αδελφός του.

Οι αντιφάσεις των δύο αδελφών

Αντιφατικές φαίνεται πως είναι οι καταθέσεις του 18χρονου καθ’ ομολογίαν δράστη της επίθεσης κατά του 31χρονου αστυνομικού και του 16χρονου αδελφού του.

Επεισόδια στου Ρέντη: «Πάρτο πάνω σου και θα σου δώσουμε λεφτά» – Τι καταγγέλλει ο πατέρας του 18χρονου

Οι Αρχές εξετάζουν εξονυχιστικά τα όσα ισχυρίστηκαν τα δύο αδέλφια στις καταθέσεις τους για τα όσα διαδραματίστηκαν στου Ρέντη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως τα δύο αδέρφια αντιφάσκουν σχετικά με το εάν ο 16χρονος βρισκόταν μέσα ή έξω από το γήπεδο, την ώρα των επεισοδίων. Οι αστυνομικοί έχουν αναφορές ότι και ο 16χρονος ήταν μαζί με τον αδελφό του και προσπαθούν να διαπιστώσουν εάν είχε κάποιον ρόλο και ποιος ήταν αυτός. Σημειώνεται ότι ο ανήλικος έδωσε σήμερα συμπληρωματική κατάθεση.

«Φοβήθηκα ότι θα γίνουν επεισόδια, προσπάθησα να τον αποτρέψω» – Τι κατέθεσε ο αδελφός του 18χρονου

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο ανήλικος αδελφός του 18χρονου, ο οποίος έχει συλληφθεί για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, στα επεισόδια στου Ρέντη.

Πιθανόν στην πρώτη κατάθεση του 16χρονου υπήρχαν κάποια κενά σημεία και οι αστυνομικοί ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις. Ο ανήλικος φέρεται να είχε αναφέρει αρχικά ότι είχε βγει και ο ίδιος εκτός του γηπέδου, προκειμένου να δει τι συνέβαινε.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 16χρονος κατέθεσε στην αστυνομία ότι προσπάθησε να αποτρέψει τον αδελφό του από το να ακολουθήσει τους υπόλοιπους οπαδούς, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης, καθώς φοβήθηκε ότι θα γίνουν επεισόδια. Ωστόσο, ο 18χρονος δεν τον άκουσε. Τότε, κατέθεσε ο 16χρονος, είδε πολλά άτομα να κρατούν μολότοφ, φωτοβολίδες, και πέτρες και να κατευθύνονται προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

«Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ… Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα την έριξε στο πόδι του αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πώς θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει», φέρεται να κατέθεσε ο ανήλικος, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η ΕΡΤ.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος φέρεται να περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα της περασμένης Πέμπτης που οδήγησαν στον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού αλλά και τον ρόλο ενός μεγαλύτερου ηλικίας άνδρα, ο οποίος, όπως υποστήριξε, έδωσε το σύνθημα για την επίθεση: «πάμε έξω στους μπάτσους».

Απειλητικό μήνυμα στην μητέρα του 18χρονου – «Σύντομα δεύτερη κηδεία»

Απειλητικό μήνυμα για την ζωή του γιου της καταγγέλλει ότι δέχτηκε η μητέρα του 18χρονου, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα κατά του 31χρονου αστυνομικού, στα επεισόδια στου Ρέντη.

«Δέχτηκα ένα απειλητικό μήνυμα σήμερα το πρωί όπως άνοιξα το κινητό μου, το έχω καταθέσει στην Ασφάλεια», είπε αρχικά η μητέρα του 18χρονου στην εκπομπή T-live στον Alpha.

«Τη ρουφιανιά πολλοί αγάπησαν, τον ρουφιάνο ουδείς. Ο θεός τιμωρεί. Οικογένειες όπως η δικιά σας… (βρισιά). Πόσους βιασμούς θα αντέξει το παιδί πριν κρεμαστεί; Σύντομα δεύτερη κηδεία», έγραφε το μήνυμα που έλαβε η μητέρα του 18χρονου, όπως μεταδόθηκε.

Σε αιμοκάθαρση υποβλήθηκε ο αστυνομικός

Την ίδια ώρα, σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει ο 31χρονος αστυνομικός, καθώς για έβδομη ημέρα παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Σύμφωνα με το MEGA, εκτός από τον ακρωτηριασμό του τραυματισμένου ποδιού του 31χρονου αστυνομικού, οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, προχώρησαν σε εξωνεφρική αιμοκάθαρση, καθώς δεν λειτουργούν πλέον πολλά ζωτικά του όργανα.

Σημειώνεται πως οι γιατροί προχώρησαν στον ακρωτηριασμό του αριστερού κάτω άκρου λόγω των μη αναστρέψιμων ισχαιμικών βλαβών και εκτεταμένων μυϊκών νεκρώσεων στην περιοχή του τραύματος του μηρού του 31χρονου.

Σεσημασμένοι χούλιγκαν στον φάκελο που παραδόθηκε στον Άρειο Πάγο

Τα ονόματα 200 χούλιγκαν και τουλάχιστον 30 περιστατικά οπαδικής βίας περιλαμβάνονται στον φάκελο που κατέθεσαν χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο «μικροσκόπιο» μπαίνουν οι 200 χούλιγκαν, οι μισοί εκ των οποίων είναι σεσημασμένοι για οπαδική βία και φέρονται να έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις που σχετίζονται με ναρκωτικά, εκβιασμούς, πρόκληση σωματικών βλαβών, αλλά και συμβόλαια θανάτου.

Παράλληλα, ερευνώνται 30 περιστατικά οπαδικής βίας από το 2007 και την δολοφονία του Μιχάλη Φιλόπουλου στην Παιανία έως και σήμερα. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, θα ερευνηθεί και η επίθεση με μαχαίρι σε βάρος νεαρής φιλάθλου από χούλιγκαν αντίπαλης ομάδας, το 2019.

Ο φάκελος με τα 200 ονόματα των χούλιγκαν που παραδόθηκε στον Άρειο Πάγο ερευνάται υπό το πρίσμα μιας εγκληματικής οργάνωσης, που μπορεί να έχει βάθος δράσης ως και 15 χρόνια πίσω.

Πάντως, προτεραιότητα θα δοθεί στην διερεύνηση των σοβαρών επεισοδίων στου Ρέντη, κατά τη διάρκεια των οποίων δέχτηκε επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα ο 31χρονος αστυνομικός, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και οι γιατροί να προχωρήσουν στον ακρωτηριασμό του ποδιού του.

Πληροφορίες αναφέρουν πως θεωρείται αρκετά πιθανόν ανάμεσα στους 200 «στόχους» να συγκαταλέγονται και οι καθοδηγητές της επίθεσης στου Ρέντη, που φέρονται να εξόπλισαν τον 18χρονο με τη ναυτική φωτοβολίδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ