Επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Το προφίλ των συλληφθέντων

Ένταση επικράτησε και σήμερα έξω από τα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, που παραμένουν περικυκλωμένα από αστυνομικές δυνάμεις έπειτα από το πρωτοφανές σκηνικό βίας που εκτυλίχθηκε τα προηγούμενα 24ωρα, με κουκουλοφόρους που είχαν την υποστήριξη της νεολαίας της Χρυσής Αυγής.

Αρκετοί ήταν οι μαθητές που δεν εμφανίστηκαν σήμερα στο σχολείο, ενώ γονείς κάνουν λόγο για δράση φασιστικών στοιχείων εντός του σχολείου, που τρομοκρατούν τους μαθητές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ, η αστυνομία της Θεσσαλονίκης έχει καταστρώσει σχέδιο για όλα τα ΕΠΑΛ, καθώς την Παρασκευή πρόκειται να γίνουν κάποιες συνελεύσεις.

Όπως μεταδίδεται, έχει δοθεί εντολή να υπάρξουν απόψε περιπολίες γύρω από όλα τα ΕΠΑΛ ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοιες εικόνες με πρωτοφανή επεισόδια που προκάλεσαν ακροδεξιοί.

ΕΠΑΛ Σταυρούπολης: Το προφίλ των συλληφθέντων

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, η συντριπτική πλειοψηφία των 11 συλληφθέντων είναι μαθητές, εκτός από έναν ενήλικα, ο οποίος είναι πατέρας ενός παιδιού και στο σπίτι του κατά τη διάρκεια της έρευνα βρέθηκε μια καραμπίνα, η οποία δεν ήταν δηλωμένη.

Οι τέσσερις εκ των συλληφθέντων είναι μαθητές του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, ενώ υπάρχει και ένα άτομο το οποίο μέχρι πέρσι ήταν μαθητής στο σχολείο, όμως, φέτος δεν πήγε να φοιτήσει. Εμφανίστηκε, ωστόσο, την ημέρα των επεισοδίων.

Στην κατοχή ενός 15χρονου και ενός 16χρονου βρέθηκαν το περίστροφο αερίου και το πιστόλι αερίου στις κατ’οίκον έρευνες.

Από τους συλληφθέντες, οι τρεις είναι μαθητές από το ΕΠΑΛ Αμπελοκήπων. Σημειώνεται ότι οι δύο, από τους 11 που συνελήφθησαν, είχαν προσαχθεί ξανά για οπαδικά επεισόδια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ