Επεισόδια στα Εξάρχεια: Δικηγόρος καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από άνδρα των ΜΑΤ

Ο δικηγόρος Βασίλης Αρχιμανδρίτης, μέλος του ΚΚΕ, καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση από αστυνομικούς στα επεισόδια που έγιναν στα Εξάρχεια.

Ο Β. Αρχιμανδρίτης σε δήλωση του κατήγγειλε τα εξής:

«Ακριβώς μπροστά μου, κυριολεκτικά, χωρίς καμία αφορμή και αιτία, ένας ΜΑΤατζής ρίχνει μια φυσουνιά δακρυγόνο και άλλος ένας πετάει δακρυγόνο στους διαδηλωτές. Κατευθείαν τα υπόλοιπα ΜΑΤ τους κυνηγάνε και αρχίζουν τα γκλομπ. Ενας αναρχικός, τότε, ανοίγει έναν πυροσβεστήρα. Τέσσερις-πέντε πέφτουν κάτω και τους πιάνουν τα ΜΑΤ. Μπροστά μου ένας άνδρας των ΜΑΤ πατάει το λαιμό ενός πεσμένου στο έδαφος, διαδηλωτή, του λέω να σταματήσει να το κάνει και τότε ο επικεφαλής των ΜΑΤ μου ρίχνει μπουνιά στη μούρη! Δηλώνω την δικηγορική ιδιότητα και τότε με βρισιές και εντολή του επικεφαλής δέχομαι χτύπημα απώθησης με ασπίδα».

Επίσης ο δικηγόρος κατήγγειλε ότι την τζαμαρία ενός φωτοτυπικού μαγαζιού την έσπασε άνδρας των ΜΑΤ και όχι διαδηλωτής. «Δύο διαδηλωτές είχαν μπει σε ένα φωτοτυπάδικο στη γωνία και ένας ΜΑΤατζής έσπασε τη τζαμαρία του μαγαζιού», μας είπε, προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί των ΜΑΤ έβριζαν χυδαία όποιον περνούσε από μπροστά τους και τολμούσε να ρωτήσει τι έγινε

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ

“H TO Δικαιοσύνης της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση που δέχτηκε σήμερα στα Εξάρχεια ο δικηγόρος Βασίλης Αρχιμανδρίτης, μέλος του Κόμματος, με χτύπημα στο πρόσωπο, απωθήσεις με ασπίδες και ύβρεις από αστυνομικούς των ΜΑΤ.

Το απαράδεκτο και προκλητικό αυτό γεγονός συνέβη επειδή ο δικηγόρος διαμαρτυρήθηκε για την κακοποίηση ενός διαδηλωτή από αστυνομικούς.

Όπως αναφέρει η ΤΟ Δικαιοσύνης, «το περιστατικό αυτό δεν είναι μεμονωμένο. Η ένταση της κρατικής βίας και καταστολής είναι συστατικό στοιχείο της επίθεσης στα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα που διεξάγεται από το κεφάλαιο και όλες τις κυβερνήσεις του διαχρονικά. Αποτελούν επίσημη πολιτική της ΕΕ την οποία συνυπογράφουν όλα τα αστικά κόμματα.

Δηλώνουμε ότι τέτοια περιστατικά όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αλλά αντίθετα μας ατσαλώνουν στην πάλη για το δίκιο του λαού. Το οργανωμένο εργατικό και λαϊκό κίνημα έχει τη δύναμη να συντρίψει την αντιλαϊκή πολιτική και τον αυταρχισμό, βάζοντας στο στόχαστρο τον πραγματικό αντίπαλο: Την αστική τάξη, το κράτος και τις κυβερνήσεις του”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ