Επεισόδια σε Μενίδι και Θεσσαλονίκη για τον θάνατο του 17χρονου: Κλειστή παραμένει η Λεωφόρος ΝΑΤΟ – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Ένταση έχει επικρατήσει σε αρκετές περιοχές της χώρας για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία από αστυνομικά πυρά.

Κλειστή παραμένει η Λεωφόρος ΝΑΤΟ εξαιτίας των επεισοδίων λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ της Τετάρτης.

Aυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη επεισόδια στο σημείο με Ρομά και αστυνομικούς για τον θάνατο του 17χρονου και σύμφωνα με την ενημέρωση από την τροχαία, η Λεωφόρος ΝΑΤΟ έχει κλείσει τόσο στο ρεύμα ανόδου όσο και στο ρεύμα καθόδου από το ύψος της περιφερειακής Αιγάλεω έως την οδό Αγίου Γεωργίου.

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, έχουν προσαχθεί τέσσερα άτομα για τα επεισόδια.


Σημειώνεται πως επεισόδια ξέσπασαν στο Μενίδι, όπου ομάδα Ρομά πετά πέτρες έναντι δυνάμεων της αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ίδια ώρα άνοιξε η Λεωφόρος Μεσογείων, που πριν λίγη ώρα είχε παραμείνει κλειστή στο ρεύμα προς Αθήνα και συγκεκριμένα στο ύψος της στάσης του Μετρό «Νομισματοκοπείο».

Στην Θεσσαλονίκη οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή τουλάχιστον εννέα ατόμων για την επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σε αστυνομικές δυνάμεις από κουκουλοφόρους.

Όπως μεταδίδει το thestival.gr, τα άτομα εντοπίστηκαν σε κοντινή απόσταση και κρίθηκαν ύποπτα για συμμετοχή στην επίθεση.

Υπενθυμίζεται πως λίγο μετά τις 21:15, ομάδα κουκουλοφόρων που νωρίτερα συμμετείχε στην πορεία για τον θάνατο του 17χρονου από πυρά αστυνομικού, μετά το τέλος της πορείας εισήλθε στο campus και επιτέθηκε στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται πλησίον της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ με πέτρες και πυρσούς.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τα άτομα με χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικά.

Ταυτόχρονα, κλειστός παραμένει αυτή την ώρα ο κόμβος Χαλκηδόνας, στη Θεσσαλονίκη, καθώς στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί ομάδες Ρομά που διαμαρτύρονται για τον θάνατο του 17χρονο.

Νωρίτερα, όπως μεταδίδει το τοπικό μέσο τα άτομα αυτά έστησαν στο σημείο οδοφράγματα με ελαστικά, τα οποία στη συνέχεια πυρπόλησαν.

Eκεί μετέβη και η Τροχαία, η οποία πραγματοποιεί εκτροπές στην κυκλοφορία των οχημάτων.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ