ΕΠΑΛ Σταυρούπολης – 15χρονη περιγράφει τον ξυλοδαρμό δύο μαθητών: “Είχαν μαχαίρια και τσεκούρια”

Μία 15χρονη μαθήτρια του ΕΠΑΛ Σταυρούπολης περιγράφει τις τρομακτικές στιγμές της συμπλοκής που έγινε το πρωί μπροστά από το σχολείο.

“Δέχθηκαν επίθεση και το αγόρι προσπάθησε να σώσει το κορίτσι. Έφαγαν και οι δύο ξύλο με το αγόρι να έχει σπάσει την μύτη του, να έχει πρησμένο μάτι και να είναι γεμάτος αίματα” αναφέρει η μαθήτρια.

“Μόλις το αγόρι προσπάθησε να πάει στην αυλή του σχολείου, του επιτέθηκαν όλοι μαζί και τον χτύπησαν άγρια ενώ υπήρξαν και άλλοι τραυματισμοί” σύμφωνα με την 15χρονη.

Σε ερώτηση για το ποιοι ήταν αυτοί που επιτέθηκαν, απαντά “οι φασίστες” οι οποίοι είναι ενήλικοι και όχι μαθητές του σχολείου, ενώ εξήγησε ότι έρχονται στο συγκεκριμένο συγκρότημα καθώς βλέπουν να γίνονται πολλές καταλήψεις.

“Στην αρχή επιτέθηκαν στην κοπέλα. Μετά μπήκε το αγόρι για να την σώσει και έφαγε ξύλο. Τους ξυλοκόπησαν και είχαν μαχαίρια, τσεκούρια, ξύλα και διάφορα” υπογραμμίζει.

Η 15χρονη τονίζει πως οι μαθητές του σχολείου φοβούνται πλέον  με όσα γίνονται.

Σύσκεψη μετά τα επεισόδια

Σύσκεψη υπό τον αν. περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θωμά Μπαχαράκη, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών και του δημάρχου Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη πραγματοποιήθιηκε σε εξέλιξη στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα. Η συζήτηση αφορά στην εκτόνωση της κατάστασης και τη διασφάλιση ομαλούς διεξαγωγής της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στο μεταξύ οι μαθητές σταδιακά και ανά τάξη αποχώρησαν από το σχολείο, ενώ μαθήματα έγιναν χωρίς να επιτρέπεται στους μαθητές η έξοδος στην αυλή, στα διαλείμματα.

Από την πλευρά των φοιτητικών παρατάξεων και των εκπαιδευτικών φορέων που δέχτηκαν το πρωί επίθεση μέσα από την αυλή του σχολείου, από την ομάδα κουκουλοφόρων, προγραμματίζεται κινητοποίηση, σήμερα, με συγκέντρωση στις 18:30, στην Πλατεία Τερψιθέας Σταυρούπολης.

Πηγή: GRTimes

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ