Επ’ αόριστον λουκέτο στο Πολυτεχνείο

Επ’ αόριστον λουκέτο στο Πολυτεχνείο

Η Σύγκλητος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου αποφάσισε την επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας του πανεπιστημιακού ιδρύματος, μετά τη συνεδρίαση στην οποία συμμετείχε με το όργανο διοίκησης.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Σύγκλητος και το όργανο διοίκησης του πανεπιστημιακού ιδρύματος, διαπιστώθηκε πρακτική αδυναμία λειτουργίας του ιδρύματος.

Παράλληλα αποφασίστηκε η προσφυγή κατά της ΚΥΑ της διαθεσιμότητας, ενώ αποφασίστηκε να δοθεί αύριο το μεσημέρι στις 14:00, στο Συγκρότημα Πατησίων, Συνέντευξη Τύπου Πρυτανείας και Συγκλήτου

Επίσης, την επ’ αόριστον συνέχιση της απεργίας με περιφρούρηση αποφάσισε σήμερα η Γενική Συνέλευση των Διοικητικών Υπαλλήλων του ΕΜΒ.  

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι διοικητικές υπηρεσίες του Πολυτεχνείου, οι Γραμματείες των Σχολών, πολλές Γραμματείες Τομέων και Εργαστηρίων -η συντριπτική πλειοψηφία- και οι περισσότερες Πολυδύναμες Μονάδες δεν θα διαθέτουν προσωπικό, εάν εφαρμοστεί το μέτρο, 7 από τις 9 Γραμματείες σχολών θα χάσουν επάνω από το 70% του προσωπικού τους.

Σήμα κινδύνου από τα μέλη ΔΕΠ του πανεπιστημίου Αθηνών

Με ανοιχτή επιστολή ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο υπουργείο Παιδείας κάνοντας λόγο για αδυναμία λειτουργίας του ιδρύματος, αλλά και ουσιαστική διάλυσή του.

Μάλιστα χρησιμοποιώντας ιδιαιτέρως σκληρή γλώσσα ο Σύλλογος των Υπαλλήλων κάνει λόγο για «τεράστιο πρόβλημα, σκάνδαλο, αλλά και έγκλημα αν συγκριθούν τα στοιχεία του πανεπιστημίου Αθηνών -όχι με τα διεθνή standards, αλλά με τα δικά μας. Δηλαδή με το μέσο όρο όλων των Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι της χώρας ή π.χ με όλη τη γεωγραφική περιοχή του Πειραιά (Πανεπιστήμιο και Τ.Ε.Ι), χρησιμοποιώντας δείκτη αναλογίας που προτείνει και αρέσκεται να χρησιμοποιεί το υπουργείο Παιδείας».

Ο Σύλλογος του Διοικητικού Προσωπικού μάλιστα παραθέτει τον παρακάτω πίνακα:

Δηλαδή, όπως τονίζει στην επιστολή του ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του ΕΚΠΑ, «για να υπάρχει σύμφωνα με τον συγκεκριμένο δείκτη, δίκαιη και έντιμη αντιμετώπιση του ΕΚΠΑ, πρέπει το διοικητικό προσωπικό του να ανέρχεται σε 1.699 υπαλλήλους τουλάχιστον (1.953 x 0,86) δεδομένου ότι στα συγκεκριμένα Ιδρύματα δεν υπάρχει πλεόνασμα διοικητικού προσωπικού και πιθανότατα έλλειμμα, σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Μάλιστα ο Σύλλογος καλεί το υπουργείο Παιδείας να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα την Ειδική Έκθεση Τεκμηρίωσης και Εισήγησης, ώστε να διαλύσει όλες τις φήμες για αξιολόγηση βασισμένη σε τοπικά ή προσωπικά κριτήρια.

ΠΗΓΗ:real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ