ΕΟΔΥ: Οι τελευταίες πληροφορίες για τον νέο πρόεδρο

Ως επικρατέστερος για νέος πρόεδρος στον ΕΟΔΥ είναι ο Θεοκλής Ζαούτης. Σύμφωνα με τη στήλη “Θεωρείο” της εφημερίδας “Καθημερινή” ο κ. Ζαούτης έχει ένα εξαιρετικό βιογραφικό και καριέρα στις ΗΠΑ.

Στα συν είναι πως έχει προσωπική σχέση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ενώ και ο Σωτήρης Τσιόδρας φέρεται να έχει εκφραστεί θετικά για το εν λόγω πρόσωπο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε επικοινωνία το πρωί με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την Τετάρτη.

Ο Θεοκλής Ζαούτης είναι καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Perelman School of Medicine στο Πανεπιστήμιο της Pennsylvania (UPENN) και Διευθυντής του Τμήματος Λοιμωδών Νοσημάτων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Philadelphia (CHOP). Ασχολείται ενεργά με τον τομέα της δημόσιας υγείας τόσο στις ΗΠΑ, όσο και στην Ευρώπη.

Θεοκλής Ζαούτης - ΕΟΔΥ

Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτης Αρκουμανέας παραιτήθηκε από την προεδρία του ΕΟΔΥ. Έστειλε επιστολή παραίτησης στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη το Σάββατο, με την παραίτησή του να γίνεται δεκτή.

Πολλά ήταν τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει όλες αυτές τις ημέρες για την αντικατάσταση του κ. Αρκουμανέα. Το πιο σίγουρο ήταν πάντως να τοποθετηθεί στον ΕΟΔΥ πρόσωπο που θα έχει άμεση σχέση με τον χώρο της Υγείας.

Τα ονόματα που είχαν πέσει στο τραπέζι ήταν αρκετά. Μεταξύ αυτών είχαν ακουστεί εκείνα του καθηγητή Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρου Βασιλακόπουλου και του πρώην προέδρου του ΕΚΕΠΥ και νυν συντονιστή του Κέντρου Επιχειρήσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής και της Περιφέρειας Αττικής, Πάνος Ευσταθίου.

Στη λίστα των ονομάτων ήταν και εκείνα του καθηγητή Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πανσυλβάνια και μέλους της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Θεοκλή Ζαούτη, αλλά και της Παγώνας Λάγιου, καθηγήτριας Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και επίσης μέλους της Επιτροπής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ