ΕΟΔΥ: Τα σενάρια για τον αντικαταστάτη του Παναγιώτη Αρκουμανέα

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας παραιτήθηκε από πρόεδρος του ΕΟΔΥ και ήδη έχει αρχίσει η συζήτηση για το ποιοι είναι οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του.

Η πρόθεση του κ. Αρκουμανέα να παραιτηθεί είχε γίνει γνωστή από τη Δευτέρα, αλλά σήμερα έστειλε την επιστολή στον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη με τον τελευταίο να την κάνει δεκτή.

Πολλά είναι τα σενάρια που ακούγονται για την αντικατάσταση του κ. Αρκουμανέα. Εδώ και ημέρες αναζητείται το κατάλληλο πρόσωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες που το πιο πιθανό είναι να πρόκειται για πρόσωπο που θα έχει άμεση σχέση με τον χώρο της Υγείας και δεν αποκλείεται να είναι και μέλος της Επιτροπής των ειδικών για την πανδημία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως το όνομα του νέου προέδρου του ΕΟΔΥ να ανακοινωθεί ακόμη και τη Δευτέρα.

Τα ονόματα που βρίσκονται στο τραπέζι για την προεδρία του ΕΟΔΥ

Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι αρκετά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επικρατέστεροι διάδοχοι του Παναγιώτη Αρκουμανέα είναι ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος και ο πρώην πρόεδρος του ΕΚΕΠΥ και νυν συντονιστής του Κέντρου Επιχειρήσεων του Ιατρικού Συλλόγου Αττικής και της Περιφέρειας Αττικής, Πάνος Ευσταθίου.

Ο κ. Θεόδωρος Βασιλακόπουλος
Παναγιώτης Ευσταθίου
Ο Κ. Πάνος Ευσταθίου

Στη λίστα των ονομάτων που ακούγονται είναι και εκείνα του καθηγητή Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πανσυλβάνια και μέλους της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, Θεοκλή Ζαούτη, αλλά και της Παγώνας Λάγιου, καθηγήτριας Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ και επίσης μέλους της Επιτροπής.

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πανσυλβάνια, Θεοκλής Ζαούτης
Παγώνα Λάγιου- ΕΟΔΥ
Η καθηγήτρια Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Παγώνα Λάγιου

Η επιστολή παραίτησης του Αρκουμανέα από την προεδρία του ΕΟΔΥ

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας υπέβαλε την παραίτησή του με επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη, ο οποίος, την έκανε δεκτή, ευχαριστώντας τον.

Ο Παναγιώτης Αρκουμανέας δημοσίευσε την επιστολή παραίτησής του στο Facebook.

“Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τους 2.500 εργαζομένους του ΕΟΔΥ, το επιστημονικό προσωπικό και όλους τους συνεργάτες μου. Τους εύχομαι καλή δύναμη και συνέχεια στο έργο τους.

Τέλος, κάνοντας έναν προσωπικό απολογισμό –ας μου επιτραπεί– θα ήθελα να δηλώσω πως τίμησα το αξίωμα που μου εμπιστεύτηκε η κυβέρνηση αυτής της χώρας με εντιμότητα, μαχητικό πνεύμα και αυταπάρνηση, χωρίς ουδέποτε να παρεκκλίνω από το ηθικό καθήκον μου, και, προπαντός, δίνοντας απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα στις ανάγκες και στις αγωνίες των συμπολιτών μας” αναφέρει ο κ. Αρκουμανέας στην ανάρτησή του.

Επίσης, από τα καθήκοντά του παραιτήθηκε και ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Χρήστος Κουρούσης.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.