Ένοχος για δύο αδικήματα ο Μένιος Φουρθιώτης: 26 μήνες με αναστολή

Την ενοχή του Μένιου Φουρθιώτη για δύο αδικήματα που αφορούσαν τις σκηνοθετημένες, κατά το κατηγορητήριο, επιθέσεις από τον ίδιο τον παρουσιαστή, στο σπίτι του στον Διόνυσο τον Απρίλιο του 2021, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Της Άννας Κανδύλη

Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής κηρύχθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία (5-2) για ηθική αυτουργία κατά συρροή σε παράνομη οπλοφορία από κοινού και επίσης κατά πλειοψηφία (5-2) για ψευδή καταγγελία στις ημερομηνίες 17, 19 και 21 Απριλίου 2021, όταν κατήγγειλε στις αρχές ότι ήταν στόχος επίθεσης άγνωστων δραστών, ώστε να επαναφέρει την αστυνομική φρούρησή του. Ομόφωνα αθώος κρίθηκε για πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, απόπειρα εκβίασης, ηθική αυτουργία σε έκρηξη με εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά και ψευδή καταγγελία όσον αφορά τα χρονικά διαστήματα 23- 26 Απριλίου 2021.

Στον Μένιο Φουρθιώτη αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και του επιβλήθηκε ποινή 26 μηνών με αναστολή.

Ομόφωνα ένοχοι για οπλοκατοχή και κατά πλειοψηφία ένοχοι (6-1) για διακεκριμένη οπλοφορία και οπλοκατοχή από κοινού και κατ’ εξακολούθηση κρίθηκαν οι συγκατηγορούμενοι του Μένιου Φουρθιώτη που συνελήφθησαν μετά την επίθεση στο σπίτι του παρουσιαστή και πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών.

Ωστόσο, κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι για μια σειρά αδικημάτων (πρόκληση και προσφορά εγκλήματος, εγκληματική οργάνωση, έκρηξη, εκρηκτικό μηχανισμό και διακεκριμένη φθορά) και κατά πλειοψηφία αθώοι (4-3) ο ο ένας για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και οπλοχρησία και ο άλλος για συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή.

Και στους δύο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και τους επιβλήθηκε ποινή 32 μηνών στον έναν και 29 μηνών στον δεύτερο. Και οι δύο αποφυλακίζονται.

Ομόφωνα αθώος για όλα τα αδικήματα κρίθηκε ο τέταρτος κατηγορούμενος που αντιμετώπιζε κυρίως αδικήματα σχετικά με κατοχή ναρκωτικών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ