Εννέα υποτροφίες για απόφοιτους του ΕΜΠ

Εννέα υποτροφίες για απόφοιτους του ΕΜΠ

Το Ίδρυμα Ευγενίδου ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 εννέα υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές, από τις οποίες οι πέντε στο εξωτερικό και οι τέσσερις στο εσωτερικό, για διπλωματούχους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Το ετήσιο ύψος των υποτροφιών ορίζεται στο ποσό των 6.000 δολαρίων ΗΠΑ για το εσωτερικό και 12.000 δολαρίων για το εξωτερικό. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να μην υπερβαίνουν το 27ο έτος της ηλικίας τους, να έχουν ήδη γίνει δεκτοί για μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΜΠ ή σε αντίστοιχες σχολές του εξωτερικού, να μην διαθέτουν επαρκή οικονομικά μέσα, να μην επιχορηγούνται για μεταπτυχιακές σπουδές από άλλες πηγές και ο βαθμός του διπλώματός τους να μην είναι κατώτερος από 7,5.

Για την επιλογή των υποτρόφων, οι υποψήφιοι θα εξετασθούν στο γνωστικό αντικείμενο μέρους ή όλου των κυρίων κατευθύνσεων της σχολής από την οποία προέρχονται. Για την έκδοση των αποτελεσμάτων θα ληφθούν υπόψη ο βαθμός του πτυχίου κατά 40%, η γραπτή εξέταση κατά 40% και η συνέντευξη κατά 20%.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων με τα απαραίτητα δικαιολογητικά πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 7 Ιουλίου και οι εξετάσεις θα διενεργηθούν στις 14 Ιουλίου.

Η εξεταστέα ύλη θα αναρτηθεί στον ιστότοπο του Ιδρύματος Ευγενίδου και στον ιστότοπο του ΕΜΠ στις 11 Ιουνίου. Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά των υποψηφίων πρέπει να αποσταλούν στο Ίδρυμα Ευγενίδου, Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο 175 64, τηλ.: 210-9469600.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης

Συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας για βίζα σε νέους

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.