Ελληνικό #metoo: Τι αναφέρει η καταγγέλλουσα για τον γνωστό ηθοποιό

Επιμένει στην αθωότητά του ο γνωστός ηθοποιός, εναντίον του οποίου ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος άσκησε την προηγούμενη Δευτέρα ποινική δίωξη για βιασμό μιας γυναίκας, πράξη που φέρεται να τελέστηκε τον Ιούλιο του 2020.

Της Άννας Κανδύλη

Μέσω του συνηγόρου του, Χάρη Αναγνωστόπουλου, ο ηθοποιός υποστηρίζει ότι η καταγγελία έγινε για λόγους δημοσιότητας και προς εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών της φερόμενης ως παθούσας. Κατά τον Χ. Αναγνωστόπουλο, από το περιεχόμενο της καταγγελίας είναι εμφανές ότι ουδεμία αξιόποινη πράξη έχει τελέσει ο εντολέας του.

«Πρόκειται για μια αστήρικτη, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη καταγγελία, που αποσκοπεί σε εξασφάλιση δημοσιότητας, στο πλαίσιο και του σχετικού κλίματος που έχει διαμορφωθεί τον τελευταίο καιρό από παρόμοια περιστατικά στον ίδιο χώρο. Η καταγγελία αυτή, κατά την εκτίμησή μου, δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει. Όμως στην παρούσα φάση, πιστεύω ότι γνώμονας για τον χειρισμό της, από κάθε και για οποιονδήποτε λόγο εμπλεκόμενο, πρέπει να είναι η βεβαιότητα ότι η βλάβη για τον ενδεχομένως άδικα και αβάσιμα καταγγελλόμενο, σε ατομικό, κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο, είναι ανεπανόρθωτη και δεν μπορεί να αποκατασταθεί από τη βάσιμα προσδοκώμενη τελική απαλλαγή του», δηλώνει ο Χ. Αναγνωστόπουλος στη Realnews.

Τι αναφέρει η καταγγέλλουσα για τον ηθοποιό – Πειθαρχικές διαδικασίες

Η γυναίκα έχει ήδη καταθέσει την καταγγελία της εναντίον του ηθοποιού στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Από την πλευρά του, το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ, το οποίο είναι αρμόδιο για να επιλαμβάνεται των θεμάτων που αφορούν την έκνομη συμπεριφορά των μελών του, δεν είχε αποφασίσει, τουλάχιστον μέχρι και τις προηγούμενες ημέρες, αν θα κινήσει τις σχετικές πειθαρχικές διαδικασίες.

Στη σχετική καταγγελία, όπως αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες η φερόμενη ως παθούσα, την ημέρα του βιασμού της είχε βγει με τον κατηγορούμενο, ο οποίος στη συνέχεια την κάλεσε στο σπίτι του για ένα ποτό.

Εκείνη δέχθηκε να τον ακολουθήσει στην οικία του, αλλά πολύ σύντομα η συμπεριφορά του έγινε επιθετική απέναντί της, όπως καταγγέλλει. Την έριξε βίαια στο κρεβάτι και άρχισε να της βγάζει τα ρούχα.

Εκείνη αντιστάθηκε, του ζήτησε να σταματήσει, όμως, όπως ισχυρίζεται, ο κατηγορούμενος συνέχιζε. Και οι δύο πλευρές αναφέρουν ότι η ερωτική πράξη δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Κατά τον ηθοποιό, αυτό συνέβη διότι ο ίδιος σεβάστηκε την επιθυμία της, όταν του είπε να σταματήσει. Αντιθέτως, η καταγγέλλουσα επισημαίνει ότι κατάφερε να φύγει από το σπίτι του ηθοποιού όταν ο άνδρας πήγε κάποια στιγμή στο μπάνιο.

Μετά τη φυγή της, όμως, η γυναίκα αναγκάστηκε, όπως η ίδια λέει, να γυρίσει πίσω στην οικία του ηθοποιού, όταν αντιλήφθηκε ότι είχε ξεχάσει στο σπίτι του το κινητό της. Ο κατηγορούμενος της είπε ότι μπορεί να μείνει και να κοιμηθεί εκεί επειδή ήταν αργά.

Η γυναίκα υποστηρίζει ότι δέχθηκε την πρόταση γιατί φοβήθηκε πως, αν αρνείτο, θα της έκανε κακό. Ωστόσο, το γεγονός ότι η καταγγέλλουσα ξαναγύρισε και μάλιστα έμεινε εκεί τη νύχτα, κατά τον συνήγορό του, αποδεικνύει με τον πιο πασιφανή τρόπο την αθωότητα του εντολέα του και πως ο ηθοποιός λέει την αλήθεια όταν επιμένει πως για όσα έγιναν είχε τη συναίνεσή της.

#ΜeToo

Η νέα δίωξη εναντίον του ηθοποιού, ο οποίος έχει διαπρέψει σε θεατρικές παραστάσεις αλλά και τηλεοπτικές σειρές και διαφημίσεις, φέρεται πως ολοκληρώνει, τουλάχιστον για την ώρα, τον κύκλο των καταγγελιών για τις παρενοχλήσεις στον καλλιτεχνικό χώρο.

Υπενθυμίζεται πως το ελληνικό #MeToo -δηλαδή οι καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά και βίαιες συμπεριφορές στον χώρο του θεάματος- ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο.

Μετά την παραπάνω δίωξη, οι ηθοποιοί που έως τώρα έχουν κατηγορηθεί για βιασμό φτάνουν τους τέσσερις, μεταξύ αυτών ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Πέτρος Φιλιππίδης, οι οποίοι αμέσως μετά την απολογία τους κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Και οι δύο κρατούνται μέχρι σήμερα στις φυλακές της Τρίπολης, ενώ η ανάκριση έχει ολοκληρωθεί. Μάλιστα, η εισαγγελέας έχει υποβάλει ήδη πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο για τον Δ. Λιγνάδη, ζητώντας να παραπεμφθεί ο γνωστός ηθοποιός-σκηνοθέτης σε δίκη για τέσσερις βιασμούς, μεταξύ αυτών και ανηλίκων. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η εισαγγελική πρόταση και στη συνέχεια το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών και για τον Π. Φιλιππίδη.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ