Ελληνικό #metoo: “Ψευδής” η καταγγελία – Τι δηλώνει ο δικηγόρος του ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό

“Ψευδή”, “κατασκευασμένη”, “αντιφατική” και “αυτοαναιρούμενη από το ίδιο το περιεχόμενό της” χαρακτηρίζει ο δικηγόρος του γνωστού ηθοποιού την καταγγελία σε βάρος του για βιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από μερικές ημέρες, ο εισαγγελέας πρωτοδικών Κώστας Σπυρόπουλος άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του συγκεκριμένου ηθοποιού για το αδίκημα του βιασμού έπειτα από καταγγελία γυναίκας ότι την βίασε το 2020. Ο σχετικός φάκελος έφτασε στα χέρια του κ. Σπυρόπουλου μέσω του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του προέδρου του πειθαρχικού οργάνου του Σωματείου, Πασχάλη Τσαρούχα.

Ο ηθοποιός πάντως, ο οποίος έγινε γνωστός κυρίως μέσα από τη συμμετοχή του σε θεατρικές παραστάσεις, στις εξηγήσεις που έδωσε στον εισαγγελικό λειτουργό αρνήθηκε την πράξη που του αποδίδεται, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε συναίνεση. Η δικογραφία διαβιβάστηκε ήδη σε ανακριτή.

Ελληνικό #metoo: Η δήλωση του δικηγόρου του ηθοποιού

Σε σημερινή δήλωσή του, ο δικηγόρος του ηθοποιού, Χάρης Αναγνωστόπουλος, αναφέρει τα εξής:

“Δεν είναι σύμπτωση το ότι η υπόθεση αυτή στηρίζεται σε μια καταγγελία που χρονικά έπεται της ανάδειξης και της δράσης του κινήματος «metoo» και τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που αυτό έπαιξε στην αποκάλυψη περιπτώσεων κατάχρησης εξουσίας σε εγκλήματα γενετήσιας ελευθέριας και άλλων.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η συγκεκριμένη καταγγελία είναι απολύτως ψευδής, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη από το ίδιο το περιεχόμενό της. Δυστυχώς όμως ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που ενώ απέχουν παρασάγγας από τον προστατευτικό πυρήνα του ανωτέρω κινήματος, επιχειρούν αθέμιτα να εκμεταλλευτούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που αυτό δημιούργησε και να το εργαλειοποιήσουν, στοχεύοντας σε δημοσιότητά και άλλους ιδιοτελείς σκοπούς”.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ηθοποιού, “εξ’ αφορμής μάλιστα τέτοιων κατασκευασμένων, ψευδών και εκ του πονηρού υποβαλλόμενων καταγγελιών, που εν τέλει υπονομεύουν και βλάπτουν το παραπάνω κίνημα και τα πραγματικά θύματα καταδικαστέων συμπεριφορών και εγκλημάτων, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε το μέγεθος της ζημίας που προκαλείται σε αυτόν που καταγγέλλεται άδικα και αναληθώς με τον τρόπο αυτόν”.

Καταλήγοντας, ο Χάρης Αναγνωστόπουλος επισημαίνει: “Γιατί οι τρομακτικές συνέπειες για την επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική και οικονομική υπόσταση του αναληθώς καταγγελλόμενου, δυστυχώς επ’ ουδενί δεν αποκαθίστανται από τη μεταγενέστερη απαλλαγή του, ιδίως όταν επί μακρόν έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως θύτης και έχει υποστεί καίρια πλήγματα στην αξιοπρέπεια και στην ηθική του υπόσταση”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.