Ελεύθερος ένας εκ των συλληφθέντων για την Proton Bank

Ελεύθερος ένας εκ των συλληφθέντων για την Proton Bank

Ελεύθερος με όρους μετά την απολογία του ο 82χρονος που είχε συλληφθεί μαζί με άλλα τέσσερα άτομα για την υπόθεση Proton Bank.

Ελεύθερος με την επιβολή εγγύησης και περιοριστικών όρων αφέθηκε μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, ο 82χρονος νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας ΕLFE, Γιώργος Γεωργάρας κατηγορούμενος στην υπόθεση του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη (Proton Bank).

Ο κατηγορούμενος, που συνελήφθη με ένταλμα της ανωτέρω ανακρίτριας -μαζί με άλλα τέσσερα άτομα- καθώς κρίθηκε ύποπτος φυγής, αντιμετωπίζει κακουργηματικές κατηγορίες στη μεγάλη υπόθεση της Proton Bank καθώς φέρεται να έλαβε 19 εκατομμύρια ως δάνειο για κεφάλαιο κίνησης της εταιρίας με επισφαλείς για την τράπεζα όρους την περίοδο της προεδρίας του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 82χρονος φέρεται ακολούθως να τοποθέτησε, αυτά τα 19 εκατομμύρια, μαζί με άλλα 54 εκατομμύρια -που είχε πάρει επίσης ως δάνειο άλλος κατηγορούμενος για υποτιθέμενη εξαγορά της ELFE- σε λογαριασμό του προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία Λ. Λαυρεντιάδη.

Aπολογούμενος ο 82χρονος κατηγορούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε ότι από το 2010 επέστρεψε 70 εκατομμύρια σε προσωπικό λογαριασμό του κ. Λαυρεντιάδη στην Proton, βάσει ειδικού πληρεξούσιου, χωρίς ημερομηνία, που συντάχθηκε από βρετανική δικηγορική εταιρία. Το ποσό αυτό φέρεται αμέσως μετά να «ταξίδεψε» σε λογαριασμό του επιχειρηματία σε ελβετική τράπεζα.

Με τη σύμφωνο γνώμη ανακρίτριας και του εισαγγελέα στον κατηγορούμενο επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Αύριο αναμένεται να απολογηθούν στην ανακρίτρια και οι άλλοι 4 συλληφθέντες με εντάλματα που εκδόθηκαν για την ίδια υπόθεση, και συγκεκριμένα οι:

Αντώνης Ρογκόπουλος, επιχειρηματίας, κάτοχος μετοχών του γηπέδου «Γ. Καραϊσκάκης» ως εκπρόσωπος του 50% που είχε εξαγοράσει ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, Βασίλης Καραμούζης, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Alapis, συμφερόντων Λαυρεντιάδη, Ιωάννα Τόρη, σύζυγος του Β. Καραμούζη, η οποία φέρεται να πήρε δάνειο 72 εκατομμύρια από την Proton Bank, ως εκπρόσωπος εταιρείας, που κατά την κατηγορία δεν παρουσίαζε καμία δραστηριότητα και συστάθηκε γι’ αυτό το λόγο και ο Ηλίας Μακρής, συνεργάτης του επιχειρηματία, που φέρεται να πήρε δάνειο ως εκπρόσωπος εταιρείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ