ΕΔΕ για το βίντεο στο Κερατσίνι

ΕΔΕ για το βίντεο στο Κερατσίνι

Το γύρο του διαδικτύου κάνει το βίντεο που δείχνει άτομα με πολιτικά ρούχα δίπλα στους άνδρες των ΜΑΤ να ρίχνουν πέτρες στους διαδηλωτές κατά τη διάρκεια του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου στο Κερατσίνι για τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Στο οπτικό υλικό διάρκειας περίπου δυο λεπτών φαίνονται άτομα με πολιτικά να βρίσκονται δίπλα στους άνδρες της Αστυνομίας την ώρα της συμπλοκής με τους διαδηλωτές. Πολλοί από αυτούς πετούν πέτρες κατά των διαδηλωτών, ενώ από άλλο άτομο ακούγονται βαριές εκφράσεις κατά των διαδηλωτών.

Το περιεχόμενο του επίμαχου βίντεο σχολίασε χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o εκδότης της Realnews Ν.Χατζηνικολάου, ενώ μετά την παρέμβασή του ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ ότι διατάχθηκε έρευνα για την παρουσία αυτών των ατόμων δίπλα στους άνδρες των ΜΑΤ.

Κόντρα για την παρουσία της ΕΛΑΣ στον τόπο του εγκλήματος

Στο μεταξύ, πέπλο μυστηρίου καλύπτει τις κινήσεις της αστυνομίας κατά την ώρα της συμπλοκής, αλλά και την στιγμή της δολοφονικής επίθεσης σε βάρος του Π. Φύσσα.

Αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού μιλώντας χθες στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ υποστήριξαν ότι τέσσερις αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. ήταν παρόντες στον καβγά, αλλά και στη δολοφονία, την ώρα που κατέβηκε από ένα αυτοκίνητο ο κατηγορούμενος και μαχαίρωσε τον Παύλο Φύσσα.

«Ο καβγάς κράτησε περίπου 10 λεπτά. Περίπου 15-20 άτομα ήταν από την πλευρά των δραστών και 4-5 άτομα από την πλευρά του θύματος. Πριν τη δολοφονία, υπήρξε συμπλοκή και οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να τους χωρίσουν. Είδα ένα αυτοκίνητο να κατεβαίνει αντίθετα, κατέβηκε κάτω ο δολοφόνος… Δεν είδα πού πήγε. Μετά επέστρεψε στο αυτοκίνητό του και του έκαναν σωματική έρευνα. Πιστεύω ότι οι αστυνομικοί δεν περίμεναν ότι θα βγει μαχαίρι και ότι θα έμεναν στο ξύλο…».

Το περιστατικό επιβεβαιώνει και δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό, κάνοντας λόγο για τουλάχιστον τέσσερις παρόντες αστυνομικούς στο σημείο, πριν γίνει η δολοφονία.

«Ήμουν από πάνω, στο μπαλκόνι, όταν κατέβηκε από το αυτοκίνητο και τον μαχαίρωσε. Υπήρχαν τουλάχιστον 4 αστυνομικοί, οι οποίοι προφανώς δεν τον προστάτεψαν, γι’ αυτό λένε ότι ήρθαν, αφού ήταν μαχαιρωμένος. Αν ήρθαν και τον βρήκαν μαχαιρωμένο, πώς έπιασαν τον δράστη;» ανέφερε ο δεύτερος αυτόπτης μάρτυς.

Οι μαρτυρικές καταθέσεις έρχονται σε ευθεία αντίθεση με βάση όσα υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Παρθένης, που ανέφερε ότι οι αστυνομικοί δεν ήταν παρόντες στη δολοφονία, αλλά νωρίτερα επενέβησαν στον καβγά, στον οποίο εμπλεκόταν το θύμα.

«Οι αστυνομικοί προστρέχουν και διαπιστώνουν την παρουσία 30 ατόμων. Με το που φτάνουν εκεί οι αστυνομικοί, κάποια από αυτά τα άτομα αρχίζουν να τρέχουν και κατευθύνονται προς την Τσαλδάρη. Οι αστυνομικοί τους ακολουθούν. Εκεί βλέπουν 2 άτομα να συμπλέκονται και τρέχουν να τους χωρίσουν. Δεν είναι μπροστά τη στιγμή που πλήττεται θανάσιμα με το μαχαίρι το θύμα…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παρθένης.

 

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ