Δυστύχημα με ελικόπτερο στα Σπάτα: Αυτός είναι ο 21χρονος που έπεσε νεκρός

Ο 21χρονος που έχασε τη ζωή του από τον έλικα του ελικοπτέρου στα Σπάτα, σύμφωνα με πληροφορίες της Dailymail ονομάζεται Jack Fenton.

Ο πλούσιος νεαρός Βρετανός, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα μπορεί να προσπαθούσε να βγάλει selfie όταν χτυπήθηκε από τον έλικα του αεροσκάφους.

Λέγεται ότι χρησιμοποιούσε το κινητό του τηλέφωνο τη στιγμή του δυστυχήματος χθες το βράδυ σε ιδιωτικό ελικοδρόμιο.

Ήταν φοιτητής του πανεπιστημίου Oxford Brookes και πήγαινε στο οικοτροφείο Sutton Valence. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στο ιδιωτικό ελικοδρόμιο στα περίχωρα της Αθήνας, αλλά το θύμα πιστεύεται ότι σκοτώθηκε σχεδόν ακαριαία από τον έλικα υψηλής ταχύτητας. Ο πατέρας του Jack, Miguel, είναι επικεφαλής του μάρκετινγκ, των πωλήσεων και των δημοσίων σχέσεων στο The Hop Farm, ένα εξοχικό πάρκο 400 στρεμμάτων και πόλο έλξης επισκεπτών στο Beltring, κοντά στο Tonbridge του Κεντ.

Ένας εκπρόσωπος της φάρμας Hop είπε στη MailOnline: «Αυτό είναι προσωπικό θέμα, δεν έχει σχέση με την επιχείρηση και δεν έχουμε κανένα σχόλιο». Μέχρι το 1997, το αγρόκτημα ήταν γνωστό ως The Whitbread Hop Farm.

 

Νωρίτερα η Sun ανέφερε ότι οι επιβαίνοντες είναι μέλη του βρετανικού jet set και οι γονείς του θύματος είναι εξαιρετικά πλούσιοι. Το ίδιο αναφέρει και η Dailymail.

“Πηγές είπαν ότι το ταξίδι των 115 μιλίων με δύο ελικόπτερα από τις διακοπές τους στη Μύκονο πλήρωσαν 17.700 ευρώ (15.000 βρετανικές λίρες). Και οι λιμουζίνες ήταν σε ετοιμότητα στο ελικοδρόμιο στα Σπάτα για να τους μεταφέρουν κατευθείαν σε ένα «οικογενειακό ιδιωτικό τζετ» που περίμενε να τους μεταφέρει από το διεθνές αεροδρόμιο της ελληνικής πρωτεύουσας πίσω στην Βρετανία” αναφέρει το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

 

Όπως αναφέρει η Sun, ο νεαρός παραθεριστής αποβιβάστηκε από το μαύρο Bell 407 – αγνοώντας ότι ο έλικας περιστρεφόταν ακόμα. Ο αδελφός του και ο πιλότος, τρομοκρατημένοι είδαν τον 21χρονο να πέφτει νεκρός καθώς ο έλικας τον σκότωσε ακαριαία.

Ο σοκαρισμένος πιλότος του πρώτου ελικοπτέρου φέρεται να ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου τον συνάδελφό του στο δεύτερο ελικόπτερο για να σημάνει συναγερμό. Ο πιλότος του δεύτερου ελικοπτέρου έκανε εκτροπή χωρίς να προσγειωθεί στα Σπάτα για να γλιτώσει τους γονείς από το να δουν τον 21χρονο.

Μια πηγή είπε στη Sun “Ο πιλότος είδε τι είχε συμβεί και αποφάσισε να γλιτώσει τους γονείς από το θέαμα του γιου τους – ήταν φρικτό”.

Το δημοσίευμα της Dailymail

Το χρονικό της τραγωδίας

Στην πτήση επέβαιναν τέσσερα άτομα. Επρόκειτο για οικογενειακή παρέα Βρετανών οι οποίοι επέστρεφαν με δύο ιδιωτικά ελικόπτερα από την Μύκονο όπου είχαν κάνει τις διακοπές τους.  Μετά την αποβίβαση στην πίστα, σκόπευαν να μετακινηθούν στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, για να επιβιβαστούν στο ιδιωτικό αεροσκάφος της οικογένειας και να επιστρέψουν στη Βρετανία.

Τα δύο ελικόπτερα πετούσαν το ένα πίσω από το άλλο. Το πρώτο ελικόπτερο τύπου Bell 407 της εταιρείας Superior Air, με τέσσερις επιβάτες και πλήρωμα έναν χειριστή προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο,  που βρίσκεται στα Σπάτα, πολύ κοντά στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Στο δεύτερο ελικόπτερο που ακολουθούσε, βρίσκονταν οι γονείς του επιβάτη που έχασε τη ζωή του.

Ο άτυχος νεαρός από τη Βρετανία είχε μόλις βγει από το ελικόπτερο. Υπό συνθήκες που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί ο Βρετανός χτύπησε στον πίσω έλικα του ελικοπτέρου, ο οποίος ήταν σε κίνηση, με αποτέλεσμα να έχει τραγικό θάνατο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες,  το δεύτερο ελικόπτερο,  στο οποίο επέβαιναν οι γονείς του 21χρονου Βρετανού δεν είχε ακόμη προσγειωθεί, όταν σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ