Δράσεις σε σχολεία για τα ανθρώπινα δικαιώματα

Την εκπαίδευση στα ανθρώπινα δικαιώματα, σε σχολεία της περιφέρειας Αττικής και στην Κεντρική Μακεδονία, ξεκίνησε να υλοποιεί από τον προηγούμενο μήνα η ΑΡΣΙΣ – Κοινωνική Οργάνωση Υποστήριξης, στο πλαίσιο του προγράμματος Επιχορήγησης ΜΚΟ «Είμαστε όλοι Πολίτες».

Οι δράσεις υλοποιούνται με τη χρήση των εκπαιδευτικών εγχειριδίων “Compass” και “Compasito”, του Συμβουλίου της Ευρώπης, τα οποία μέσω των δραστηριοτήτων που προτείνουν, φέρνουν τα παιδιά και τους νέους σε επαφή με τα ανθρώπινα δικαιώματα, με στόχο την υιοθέτηση μιας στάσης υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους και των δικαιωμάτων των άλλων στην καθημερινή ζωή.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων. Μέχρι τα τέλη Απριλίου στη Θεσσαλονίκη έχουν προγραμματιστεί πάνω από 20 παρεμβάσεις σε σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια εκπαίδευσης ενεργών εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο τη συντονισμένη προώθηση των εγχειριδίων σε σχολεία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

 

Διαβάστε επίσης:

Dancing to connect- Χορεύω άρα επικοινωνώ

Στην αντεπίθεση οι γονείς των Κρητικών συμφοιτητών του Γιακουμάκη

Τα αιτήματα της κατάληψης στη Νομική

Tα χαρακτηριστικά των γοητευτικών ανθρώπων

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ