«Δράκος των Εξαρχείων»: Είχε κατηγορηθεί και για σεξουαλική επίθεση στα Γρεβενά – Πώς έπεσε στα χέρια των αστυνομικών

Για σεξουαλική επίθεση εναντίον γυναίκας από την Ουκρανία και στα Γρεβενά είχε κατηγορηθεί ο «δράκος των Εξαρχείων», ο οποίος είχε σκορπίσει τον τρόμο και στην Αττική και τελικά συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης στην πλατεία Κάνιγγος. Πρόκειται για έναν 23χρονο Σύρο.

«Δράκος των Εξαρχείων»: Επιτέθηκε σε δύο κοπέλες μέσα σε 10 λεπτά – «Πήγε να με βιάσει»

Πριν από έναν μήνα, στις 27 Οκτωβρίου είχε επίσης αποπειραθεί να βιάσει μια γυναίκα σε στάση του τραμ στην περιοχή της Γλυφάδας. Σοκ προκάλεσε και η επίθεση εναντίον 13χρονης στην οδό Νικηταρά, στα Εξάρχεια. Η ανήλικη άρχισε να φωνάζει και να τρέχει και έτσι κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του. Μία ημέρα μετά επιτέθηκε σε 27χρονη δικηγόρο στην οδό Βαλτετσίου. Την έριξε κάτω και άρχισαν να παλεύουν. Ευτυχώς υπήρχε κόσμος που έσπευσε να παρέμβει και τελικά εκείνος ατάραχος έφυγε. Στην Ζωοδόχου Πηγής επιτέθηκε σε ακόμη μία 29χρονη γυναίκα η οποία γλίτωσε χάρη στην παρέμβαση περαστικών.

Στον εντοπισμό του βοήθησε το ότι τα περιστατικά αυτά είχαν καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί που τον αναζητούσαν να έχουν «ξεσκονίσει» το υλικό.

«Δράκος των Εξαρχείων»: «Άνοιξε την πόρτα και άρχισε να τρέχει» λέει ο γιατρός που τον κυνήγησε – Οι μαρτυρίες και τα νέα βίντεο

Οι κάτοικοι στα Εξάρχεια ήταν θορυβημένοι και είχαν προχωρήσει σε άτυπες περιπολίες στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, κάποιοι φαίνεται να τον είχαν εντοπίσει στο ύψος της Χαλκοκονδύλη, στην πλατεία Κάνιγγος με αποτέλεσμα αστυνομικοί της ΝΑ Αττικής που βρίσκονταν στο σημείο να τον συλλάβουν.

Ο 23χρονος δεν συνετίστηκε από τη φυλάκισή του και όταν αποφυλακίστηκε κατέβηκε από τα Γρεβενά στην Αθήνα τον περασμένο Αύγουστο.

Οι τρεις καταγγελίες στις Αρχές 

Μέχρι στιγμής, τρεις γυναίκες έχουν καταγγείλει επίσημα στην αστυνομία, ότι ο δράστης τους επιτέθηκε σεξουαλικά στα Εξάρχεια.

Οι τρεις γυναίκες που τον έχουν καταγγείλει στις αστυνομικές αρχές, περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τις επιθέσεις που δέχτηκαν από τον άνδρα. Και οι τρεις ανέφεραν ότι ο δράστης τα έχασε κι έφυγε όταν οι ίδιες άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, ενώ τους έδωσε την εντύπωση ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr.

Η τέταρτη γυναίκα που δέχτηκε επίθεση στην περιοχή της Αθήνας, δεν έχει πάει να καταθέσει ακόμη στις αστυνομικές αρχές.

«Πήγε να με βιάσει»

Το ρολόι έδειχνε 07:15 το πρωί της Δευτέρας (20/11), όταν ο «δράκος των Εξαρχείων» επί της οδού Εμμ. Μπενάκη και Νικηταρά έριξε κάτω μία 29χρονη κοπέλα και προέβη σε ασελγείς πράξεις εναντίον της.

Στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσιάζει ο ΑΝΤ1, ο δράστης ακολουθεί με απόλυτη ψυχραιμία την 29χρονη, η οποία πηγαίνει στην εργασία της. Ξαφνικά, τον αισθάνεται να επιταχύνει το βήμα του, ενώ στη συνέχεια πέφτει πάνω της.

Για κάποια δευτερόλεπτα, μπροστά στα μάτια των κατοίκων η 29χρονη παλεύει να σωθεί. Ο θυρωρός από την απέναντι πολυκατοικία αρχίζει να φωνάζει, και ο δράστης, όπως λέει, ψύχραιμος αφήνει το θύμα του και φεύγει.

Συγκεκριμένα, ο θυρωρός παρακολουθούσε σαστισμένος τα όσα συνέβαιναν, ενώ θεωρούσε ότι επρόκειτο για ληστεία και βγήκε στον δρόμο. «Αντίκρισα τον δράστη να βρίσκεται πάνω από την κοπέλα και αυθόρμητα μου βγήκε μία φωνή. Δεν ξέρουμε πώς την έριξε κάτω, ή αν είχε χτυπήσει. Μου είπε χαρακτηριστικά “πήγε να με βιάσει”. Το μόνο που μπόρεσα να συγκρατήσω από αυτόν, ήταν τα ανοιχτά χρώματα. Είναι ξανθός, μετρίου αναστήματος και δεν είμαι σίγουρος αν είναι ξένος. Μου έκανε εντύπωση η ώρα που το έκανε αυτό αλλά και η ψυχραιμία που έδειξε».

«Ευτυχώς αυτή του γλίστρησε, φώναξαν και τα παιδιά από απέναντι και την γλυτώσανε την κοπέλα» αναφέρει άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Δύο επιθέσεις μέσα σε 10 λεπτά

Την ώρα που η 29χρονη λαμβάνει τις πρώτες βοήθειες από τα άτομα που την γλύτωσαν, ο «δράκος των Εξαρχείων», σύμφωνα με την καταγγελία στις Αρχές, προχωρά προς την οδό Ζωοδόχου Πηγής 17 και μόλις 10 λεπτά αργότερα, επιτίθεται σε μία 27χρονη.

Σύμφωνα με την περιγραφή του δεύτερου θύματος, ο δράστης προσπάθησε να την ακινητοποιήσει και της έκλεισε το στόμα. Η 27χρονη αντιστάθηκε και εκείνος τράπηκε σε φυγή.

Η επίθεση σε 13χρονη

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί, πως 2 ημέρες νωρίτερα, στις 18 Νοεμβρίου, ο «δράκος» επιτέθηκε σε ένα 13χρονο κορίτσι, το οποίο κατήγγειλε την επίθεση στις Αρχές. Σύμφωνα με την κατάθεση του παιδιού, ήταν λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, όταν επί της οδού Βαλτετσίου, ο δράστης την άρπαξε από την μέση και προέβη σε γενετήσιες πράξεις.

Το κορίτσι φώναξε βοήθεια και ο δράστης απομακρύνθηκε.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ