Δολοφονία Τσιχλάκη: Να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον σύζυγό της πρότεινε η εισαγγελέας

Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία της Έφης Τσιχλάκη το 2016 από τον σύζυγό της, Κώστα Λεμενιτάκη, πρώην υποψήφιο βουλευτή με τη Χρυσή Αυγή στο Ρέθυμνο, η υπόθεση αναβίωσε σήμερα στο ΣΤ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Της Άννας Κανδύλη

Ο Κ. Λεμενιτάκης καταδικάστηκε από το Εφετείο αν και πρωτόδικα είχε αθωωθεί λόγω αμφιβολιών. Καθώς το δευτεροβάθμιο δικαστήριο τού αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν κάθειρξη 8 ετών.

Για την αναγνώριση του ελαφρυντικού ασκήθηκε αναίρεση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ενώ αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης έχει καταθέσει και ο καταδικασμένος επικαλούμενος λόγους ακυρότητας της προδικασίας.

Στην αγόρευσή της η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ελένη Κοντακτσή, πρότεινε στο ΣΤ´ Ποινικό Τμήμα την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης ως προς το σκέλος της αναγνώρισης ελαφρυντικού στον σύζυγο του θύματος και την απόρριψη της αίτησης αναιρέσεως που κατέθεσε ο καταδικασθέντας ως αβάσιμης.

«Είναι προφανές ότι ο αναιρών προσπαθεί να σας μετατρέψει σε δικαστήριο ουσίας. Η απόφαση είναι απολύτως αιτιολογημένη» είπε μεταξύ άλλων η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Κλειώ Παπαπαντολέων.

«Η υπόθεση αυτή σε οποιοδήποτε κράτος δικαίου δεν θα είχε φτάσει στην ακροαματική διαδικασία» σημείωσε ο δικηγόρος του Κώστα Λεμενιτάκη.

Τον τελευταίο λόγο επί των αναιρέσεων έχει το ΣΤ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου που επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφαση του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ