Δολοφονία της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα – Δικάζεται σε δεύτερο βαθμό ο 43χρονος οπαδός του Σώρρα

Με την κλήρωση των ενόρκων άρχισε την Τετάρτη η δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας της παιδοψυχιάτρου Θώμης Κουμπούρα που σημειώθηκε τον Δεκέμβριο του 2016 στη Λαμία.

Σήμερα, Πέμπτη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα αρχίσει επί της ουσίας η ακροαματική διαδικασία στο Μικτό Εφετείο Λαμίας, στο εδώλιο του οποίου θα καθίσει δεύτερη φορά ο Χρήστος Μπαλαντίνας, οπαδός του Αρτέμη Σώρρα και στέλεχος των Ελλήνων Συνέλευσις.

Πρωτόδικα ο 43χρονος καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ωστόσο πέτυχε τον εγκλεισμό του στη Ψυχιατρική Κλινική του Κορυδαλλού επιμένοντας ότι άκουγε φωνές, που τον διάταζαν να σκοτώσει και έβλεπε πράσινους δράκους. Εκμεταλλευόμενος το δικαίωμα που του δίνει ο νόμος ζήτησε να εξεταστεί η υπόθεσή του σε δεύτερο βαθμό.

Στην πρώτη δίκη, μιλώντας για την 45χρονη παιδοψυχίατρο, την οποία κατακρεούργησε με 18 μαχαιριές μέσα στο σπίτι της στα Γαλανέικα, είπε ότι ήταν η ασπίδα του, η κρυφή του δύναμη, η νόησή του και ότι είχαν περάσει 10.000 χρόνια μαζί. Όπως είπε, το μοιραίο βράδυ είχε επιστρέψει από την Αθήνα και ενώ ήταν κουρασμένος, την πήρε τηλέφωνο για να της ζητήσει βοήθεια για τα προβλήματα που είχε σε σχέση με τον φορέα και να αντιμετωπίσει τους προδότες. Εκείνη τον κάλεσε να πάει στο σπίτι της όπου του ζήτησε να χωρίσουν.

“Όταν πήγα να της ζητήσω συγγνώμη με κλώτσησε στο στήθος. Τότε το δωμάτιο άλλαξε, άκουγα φωνές που μου έλεγαν ‘πρέπει να σκοτώσει τον δράκο’, ο δράκος μεγάλωνε, ήθελε να μου πάρει την ψυχή. Σήκωσα το κεφάλι μου και στο κρεβάτι δεν ήταν εκείνη, αλλά ένας δράκος μεγάλος, πράσινος. Η Θώμη είχε φύγει, μου έλεγε ‘χτύπα τους μόνο έτσι θα καθαρίσουμε’… Την ώρα εκείνη σκότωνα τον δράκο, και όχι τη Θώμη που αγαπούσα”, είχε πει ο Χρήστος Μπαλαντίνας.

Ερωτηθείς από τον εισαγγελέα εάν έχει συνειδητοποιήσει τι έχει κάνει είχε απαντήσει ότι δεν θυμόταν τίποτα. Η απολογία του δεν είχε πείσει τον Εισαγγελέα ο οποίος είπε ότι ο δράστης ενήργησε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, έχοντας πλήρη καταλογισμό.

Πηγή πληροφοριών: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ