Δολοφονία στην Νέα Φιλαδέλφεια: DNA 30 Κροατών στα όπλα της αιματηρής συμπλοκής

Η Realnews αποκαλύπτει την 80σέλιδη έκθεση των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. Σχεδόν τρεις μήνες μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή, που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της επιδρομής Κροατών χούλιγκανς στην Νέα Φιλαδέλφεια στις 7 Αυγούστου, τα αποτελέσματα των δειγμάτων DNA που συνέλεξαν οι ελληνικές Αρχές είναι στα χέρια των ανακριτών που χειρίζονται την υπόθεση.

Αποκάλυψη κροατικού περιοδικού: «Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ φυγάδευσε χούλιγκαν των ΒΒΒ από τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια»

Της ΑΝΝΑΣ ΚΑΝΔΥΛΗ – ΠΗΓΗ: Realnews

Κατά την εργαστηριακή ανάλυση των δειγμάτων δεν διαπιστώθηκε γενετικό υλικό των 102 προφυλακισμένων ή κάποιου άλλου συγκεκριμένου ατόμου στο σώμα του 29χρονου, ώστε οι Αρχές να οδηγηθούν απευθείας στον δράστη της δολοφονίας του άτυχου οπαδού της ΑΕΚ. Ωστόσο, τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. είναι πολύ σημαντικά.

Νέα Φιλαδέλφεια – Δικηγόρος Κροατών στο enikos.gr: Θεωρώ πως οι συλληφθέντες γνωρίζουν τον δολοφόνο του Μιχάλη

Γενετικό υλικό του θύματος εντοπίστηκε σε δύο φονικά όπλα. Συγκεκριμένα, DNA του Μιχάλη Κατσουρή βρέθηκε σε δύο μαχαίρια, στα οποία ανιχνεύθηκαν και άλλα γενετικά στοιχεία που δεν μπορεί να διευκρινιστεί σε ποιον ή ποιους ανήκουν. Ακόμη, το DNA του 29χρονου εντοπίστηκε και σε καδρόνι και φωτοβολίδα που συνελέγησαν από το σημείο της συμπλοκής.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έκθεσης εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., την οποία έχει στη διάθεσή της η Realnews, το DNA που ελήφθη από τα νύχια και τους πήχεις του Μιχάλη Κατσουρή ταυτίζεται με τον δικό του γενετικό τύπο. Ακόμη, στο θύμα ανήκουν και οι κηλίδες αίματος που εντοπίστηκαν στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου όπου σημειώθηκαν τα επεισόδια.

Νέα Φιλαδέλφεια: Γιατί δεν βρίσκουν τον δολοφόνο του Μιχάλη Κατσουρή

Επιπλέον, στην ίδια έκθεση αναφέρεται πως το DNA περίπου 30 εκ των κατηγορουμένων ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα και όπλα που χρησιμοποιήθηκαν κατά την αιματηρή συμπλοκή στην Νέα Φιλαδέλφεια. Πρόκειται για καδρόνια, γάντια, περιλαίμια, καπέλα και άλλα αντικείμενα που βρέθηκαν πέριξ του σημείου της συμπλοκής. Γενετικό υλικό ενός εκ των κατηγορουμένων βρέθηκε σε σουγιά, που όμως δεν συνδέεται με τη δολοφονία του 29χρονου.

Νέα βίντεο

Η έκθεση της ΔΕΕ αριθμεί 81 σελίδες που βοηθούν τις Αρχές ώστε να σχηματίσουν μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για τις ενέργειες καθενός εκ των προφυλακισμένων χούλιγκαν. Επιπλέον, ερευνώνται και άλλα στοιχεία, όπως νέα βίντεο που ελήφθησαν από το σημείο της συμπλοκής.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες της «R», οι 102 κατηγορούμενοι αναμένεται να κληθούν σε συμπληρωματική απολογία εντός των αμέσως επόμενων ημερών. Όπως εκτιμούν νομικοί, κάποιοι, στους οποίους δεν εντοπίστηκε γενετικό υλικό ή δεν προκύπτει η παρουσία τους κοντά στο σημείο των επεισοδίων, αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι με ή χωρίς περιοριστικούς όρους. Να σημειωθεί ωστόσο ότι υπάρχει η περίπτωση ο δολοφόνος του άτυχου νέου να έχει φύγει από τη χώρα, καθώς γύρω στα 12 άτομα διέφυγαν από την Ελλάδα μετά τα επεισόδια. Οι ελληνικές Αρχές έχουν ζητήσει από τις κροατικές την έκδοση δέκα οπαδών που θεωρούνται ύποπτοι για συμμετοχή στα επεισόδια και σε εγκληματική οργάνωση, χωρίς ωστόσο στα εντάλματα που τους αφορούν να αναφέρονται τα αδικήματα της δολοφονίας ή της απόπειρας δολοφονίας. Από αυτούς, οι κροατικές Αρχές έχουν ήδη συλλάβει τους εννέα.

Το χρονικό

Ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής βρήκε τραγικό θάνατο κατά τη διάρκεια επεισοδίων που σημειώθηκαν με χούλιγκανςτης Ντιναμό Ζάγκρεμπ έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, το βράδυ της 7ης Αυγούστου. Ο άτυχος οπαδός της ΑΕΚ δέχθηκε χτύπημα με μαχαίρι στη βραχιόνιο αρτηρία, που αποδείχθηκε μοιραίο για τη ζωή του.

Από τα στοιχεία της δικογραφίας και βάσει όσων περιγράφονται σε έγγραφο ανάλυσης του οπτικού υλικού που είχαν συλλέξει οι Αρχές και είχε αποκαλύψει η «R», ο θάνατός του επήλθε μέσα σε λίγα λεπτά:

23:08:01 Οπαδοί της ΑΕΚ, μεταξύ των οποίων και το θύμα, επιστρέφουν προς το σημείο εκκίνησής τους μπροστά από το γήπεδο. Καταδιώκονται από αντίπαλους οπαδούς και το θύμα δέχεται χτύπημα από έναν εξ αυτών.

23:08:07 Φαίνεται το θύμα να κινείται τραυματισμένο έμπροσθεν περιπτέρου.

23:08:14 Βρίσκεται στην πόρτα του περιπτέρου σκυμμένο, όπου και παρέμεινε για αρκετό χρονικό διάστημα στην προσπάθειά του να κρυφτεί.

23:15:29 Ευρισκόμενος πλέον ξαπλωμένος στην πόρτα του περιπτέρου, με εμφανή ροή αίματος στα πόδια του, άγνωστο άτομο προσπαθεί να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες.

23:18:27 Το άγνωστο άτομο τον βοηθά να σηκωθεί.

23:18:54 Το άγνωστο άτομο προσπαθεί να τον συγκρατήσει όρθιο, επειδή εκείνος δεν μπορεί να ισορροπήσει, καθώς έχει ακατάσχετη αιμορραγία.

23:21:25 Το θύμα πλέον είναι ξαπλωμένο επί του εδάφους, μπροστά από το περίπτερο, και άγνωστα άτομα προσπαθούν να το βοηθήσουν. Στο σημείο αυτό παρέμεινε έως και την ώρα καταγραφής 23:32:54, οπότε και παρελήφθη από ασθενοφόρο.

Συνολικά 102 άτομα που απολογήθηκαν για αξιόποινες πράξεις πήραν τον δρόμο για τη φυλακή. Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες όπως αυτές τούς αποδόθηκαν, υποστηρίζοντας πως πήγαν εκεί για να παρακολουθήσουν την προπόνηση της αγαπημένης τους ομάδας Ντιναμό Ζάγκρεμπ και ξαφνικά δέχθηκαν επίθεση. Δεν έπεισαν, όμως, και μέχρι σήμερα κρατούνται σε διάφορες φυλακές της χώρας.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το δημοσίευμα της Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ