Νέα Φιλαδέλφεια – Δικηγόρος Κροατών στο enikos.gr: Θεωρώ πως οι συλληφθέντες γνωρίζουν τον δολοφόνο του Μιχάλη

Για τις νέες εξελίξεις και τα ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης Κροατών οπαδών που κατηγορούνται πως συμμετείχαν στα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου έχασε την ζωή του ο Μιχάλης Κατσουρής μίλησε στο enikos.gr ο δικηγόρος Βασίλης Νουλέζας.

Του Μίλτου Σακελλάρη

«Εικάζεται ότι μεταξύ τους είναι ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσουρή που διέφυγε. Αυτήν την πληροφόρηση έχω μέχρι τώρα. Οι Κροατικές αρχές κινήθηκαν αστραπιαία θα έλεγα. Εκκρεμεί η σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου τέλεσης της στυγερής δολοφονίας όπως πιστεύει η Ελληνική Αστυνομία. Από την εξέταση των κινητών τηλεφώνων που θα ανοίξουν με βούλευμα Πλημμελειοδικών θα καταδειχθεί με ποιους επικοινώνησαν πριν από την επίθεση στο γήπεδο της ΑΕΚ OPAP Arena. Παράλληλα θα βρεθεί αν μίλησαν με Έλληνες οπαδούς άλλης ομάδας που τους διευκόλυναν με εξοπλισμό ώστε μα συγκρουστούν με οργανωμένους φιλάθλους της ΑΕΚ που τους περίμενα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νουλέζας.

«Η ΕΛ.ΑΣ επέδειξε αργοπορία ολιγωρία και αδράνεια που στοίχισαν μια ανθρώπινη ζωή όφειλαν να αποτρέψουν αυτήν την έκβαση. Όχι απλώς να παρακολουθούν τους Κροάτες που επέδραμαν ως τάγμα εφόδου. Έπρεπε να συλληφθούν και να επιστρέψουν στην χώρα τους. Πρέπει να ταυτοποιηθεί ο δράστης που έπληξε με μαχαίρι το θύμα. Η Δικαιοσύνη πιστεύω ακράδαντα θα επιτελέσει το καθήκον της. Δεν αποκλείεται όμως ο δράστης να είναι Έλληνας με ποινικό παρελθόν. Η δικογραφία όπως έχει ειπωθεί έχει ελλείψεις που συμπληρώνονται έστω τώρα. Το βιντεοληπτικό υλικό που υπάρχει στην δικογραφία δυστυχώς δεν βοηθά στην ταυτοποίηση του δράστη. Πριν την απόπειρα να τον χτυπήσει κάποιος με κράνος και ρόπαλο, λίγα δευτερόλεπτα πριν δέχθηκε το θανάσιμο πλήγμα πιστεύω. Αυτό όμως δεν έχει καταγραφεί όπως φαίνεται. Οι συλληφθέντες νομίζω γνωρίζουν ποιος είναι ο δράστης», τόνισε στο enikos.gr ο δικηγόρος των Κροατών.

«Δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να μην έχει συλληφθεί ο δράστης διότι η ΕΛΑΣ παρέλειψε να συλλάβει τουλάχιστον 20 Έλληνες φιλάθλους όπως ακούγεται. Διεπράχθησαν τραγικά επιχειρησιακά σφάλματα που κόστισαν.

Αναλόγως την εξέλιξη δεν αποκλείω το ενδεχόμενο αποχώρησης μου. Άλλωστε υπάρχει πρόβλημα συνεννόηση και συνεργασίας παρόλο που κατέβαλα ως συνήγορος υπεράσπισης τεράστια υπεράνθρωπη προσπάθεια και δέχθηκα άδικα – ενώ επέδειξα έμπρακτα σεβασμό στην μνήμη του θύματος- οχετό ύβρεων και απειλών διότι άσκησα το νομικό καθήκον μου όπως οφείλω. Εύχομαι να βρεθεί ο δολοφόνος του Μιχάλη Κατσούρη γρήγορα να οδηγηθεί στην Δικαιοσύνη να λογοδοτήσει και να τιμωρηθεί αυστηρά. Να δικαιωθεί η μνήμη του. Αντιλαμβάνομαι κατανοώ πλήρως τον πόνο και την οδύνη των δικών του ανθρώπων για την τραγική απώλεια», δήλωσε ο κ. Νουλέζας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ