Δολοφονία στην Κω: «Οι αρχές πρέπει να συλλάβουν και τους συνεργούς του 32χρονου» – Όσα είπε η μητέρα της 27χρονης

Να συνεχιστούν οι έρευνες, προκειμένου να εντοπιστούν τα άτομα που είτε συμμετείχαν στη δολοφονία της 27χρονης στην Κω, είτε βοήθησαν τον δολοφόνο να κρύψει το πτώμα της, ζητά από τις ελληνικές Αρχές η μητέρα της άτυχης Αναστάζια. Μιλώντας στη Realnews, λίγο μετά την προφυλάκιση του 32χρονου από το Μπαγκλαντές και την επιστροφή της στην Πολωνία από την Κω, η Ναταλία Ρουμπίνσκα εκφράζει τη βεβαιότητα ότι ο κατηγορούμενος είχε συνεργούς.

Δολοφονία στην Κω: Οι κινήσεις στο κινητό που πρόδωσαν τον 32χρονο και οι επικοινωνίες μετά το έγκλημα

Των Θ. ΠΑΝΟΥ, Κ. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Δεν μπορώ να πω ότι νιώθω απόλυτα ικανοποιημένη μετά τη σύλληψη του 32χρονου. Αυτός έκανε ό,τι έκανε μαζί και με άλλα άτομα. Θα πρέπει η Αστυνομία να συλλάβει και τους συνεργούς του», δηλώνει στην «R» η μητέρα της 27χρονης, η οποία ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά της. Η κυρία Ναταλία, μόλις έμαθε για την εξαφάνιση της κόρης της, πέταξε για το νησί της Κω ώστε να την αναζητήσει και να συμβάλει στις έρευνες των ελληνικών Αρχών. Μαζί της ταξίδεψαν και Πολωνοί ιδιωτικοί ντετέκτιβ, που προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν τους συγγενείς της Αναστάζια. Δυστυχώς, έπειτα από λίγες ημέρες, ο χειρότερος εφιάλτης της μητέρας της 27χρονης έγινε πραγματικότητα. Μετά τη γενικευμένη κινητοποίηση στην Κω και έπειτα από πέντε εικοσιτετράωρα ερευνών, την περασμένη Κυριακή (18/6) εθελοντές εντόπισαν το άψυχο σώμα της άτυχης Αναστάζια, σε ένα χωράφι στην περιοχή Αλυκές στην Κω. Ήταν τυλιγμένο με μια μαύρη σακούλα και ένα σεντόνι και επιμελώς κρυμμένο κάτω από κλαδιά και ξερόχορτα. Την περασμένη Τρίτη, μετά την παράδοση των δειγμάτων DNA για την ταυτοποίηση της σορού, η κυρία Ναταλία επέστρεψε στην πατρίδα της.

Φως στο Τούνελ: Φρικιαστική αποκάλυψη για τη δολοφονία της 27χρονης στην Κω – «Είχε κόψει από ένα δάχτυλο σε κάθε χέρι»

Αναφερόμενη στην πορεία των ερευνών για τον εντοπισμό της κόρης της, η Ναταλία Ρουμπίνσκα εκφράζει την πικρία της και αφήνει αιχμές για καθυστερήσεις από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας. Τις ίδιες αιχμές αφήνει και σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα, μετά τον εντοπισμό της Αναστάζια.

«Αυτή τη στιγμή δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν. Το μόνο που θέλω τώρα είναι να βρουν και τους άλλους ανθρώπους που έκαναν κακό στην κόρη μου. H Αστυνομία ενημερώθηκε μία ώρα μετά την εξαφάνιση. Αν είχαν κινητοποιηθεί άμεσα, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά», λέει στην «R» η κυρία Ναταλία.

Κως: Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. η κάρτα SIM της Αναστάζια – Ολοκληρώνεται το «παζλ» της δολοφονίας

Αναστάζια δολοφονία Κως

Κατάθεση-κλειδί

Παρά τα επιβαρυντικά στοιχεία που υπήρχαν από την πρώτη στιγμή σε βάρος του 32χρονου, αυτό που έπεισε τις Αρχές για την εμπλοκή του στην αρπαγή και τη δολοφονία της 27χρονης Πολωνής ήταν η δεύτερη κατάθεση που έδωσε ο Πακιστανός συγκάτοικός του. Όπως αποκαλύπτει η «R», ο άνδρας που έμενε στο ίδιο σπίτι με τον κατηγορούμενο ως δράστη περιέγραψε αναλυτικά όσα συνέβησαν τα ξημερώματα της Τρίτης 13 Ιουνίου, όταν το έγκλημα είχε ήδη διαπραχθεί. «Επέστρεψε στο σπίτι τα ξημερώματα. Ηταν αναστατωμένος και γεμάτος με λάσπες, χώματα και χόρτα…», είπε για τον 32χρονο συγκάτοικό του ενώπιον των Αρχών ο 40χρονος Πακιστανός. Προηγουμένως, στην ίδια κατάθεση, είχε εξιστορήσει λεπτό προς λεπτό τις κινήσεις του συγκατοίκου του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, τη Δευτέρα το βράδυ, όταν ο Πακιστανός εργάτης γης επέστρεψε στο σπίτι του, βρήκε τον 32χρονο από το Μπαγκλαντές και την 27χρονη να πίνουν μπίρες. «Εγώ του είχα πει από την αρχή ότι δεν θέλω να φέρνει γυναίκες στο σπίτι. Είμαι οικογενειάρχης, δουλεύω σκληρά για να στέλνω τα χρήματα στη γυναίκα μου και στα παιδιά μου στην πατρίδα μου. Μόλις τους είδα, του είπα να φύγει αμέσως από το σπίτι μαζί με το κορίτσι, όπως και έκανε», είπε ο 40χρονος άνδρας στην κατάθεσή του.

Όταν ο δράστης έφυγε από το σπίτι μαζί με το θύμα του, ο 40χρονος έπεσε για ύπνο. Τα ξημερώματα, ο 32χρονος επέστρεψε στο σπίτι και μάλιστα φαινόταν ότι βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση, όπως κατέθεσε χαρακτηριστικά ο εργάτης από το Πακιστάν. Έπειτα από αυτή την κατάθεση, οι αστυνομικοί είχαν πια ένα ισχυρό στοιχείο στα χέρια τους για την ενοχή του 32χρονου, ο οποίος μέχρι τότε κρατείτο με την κατηγορία της αρπαγής και της γενετήσιας πράξης σε άτομο χαμηλού καταλογισμού.

32χρονος Μπαγκλαντές δολοφονία Κως

Τα κινητά

Σχεδόν ταυτόχρονα με την αποκαλυπτική κατάθεση του 40χρονου από το Πακιστάν έγιναν γνωστά και τα στοιχεία από την άρση απορρήτου τηλεφωνικών επικοινωνιών, που ουσιαστικά θα επιβεβαίωναν τη διαδρομή την οποία ακολούθησε ο δράστης μαζί με την άτυχη γυναίκα. Τα στοιχεία που ήρθαν στα χέρια των αστυνομικών το μεσημέρι της Πέμπτης ήταν επίσης αποκαλυπτικά. Το στίγμα του κινητού του 32χρονου ενεργοποίησε κεραία κινητής τηλεφωνίας που καλύπτει την περιοχή Αλυκές, όπου τις προηγούμενες ημέρες είχε βρεθεί σε προχωρημένη σήψη το άψυχο κορμί της 27χρονης από την Πολωνία. Η περιοχή είναι σχετικά ερημική και κατά συνέπεια είναι λίγα τα κινητά τηλέφωνα που ενεργοποιούν τη συγκεκριμένη κεραία. Παράλληλα, από την ίδια κεραία εντοπίστηκε την ίδια χρονική στιγμή και το σήμα από το κινητό τηλέφωνο της 27χρονης Αναστάζια.

Πλέον η υπόθεση είχε «δέσει», καθώς η παρουσία τόσο του δράστη όσο και του θύματος στην περιοχή όπου βρέθηκε η σορός της Πολωνής αποδεικνυόταν με τρόπο αναμφισβήτητο. Το τελευταίο στοιχείο που περιήλθε στα χέρια των Αρχών το πρωί της περασμένης Πέμπτης ήταν ένα νέο βίντεο, από κάμερα που βρίσκεται σε κτίριο στην ευθεία του σπιτιού του δράστη.

Το βίντεο δείχνει τον 32χρονο και την 27χρονη Αναστάζια να απομακρύνονται από το σημείο με κατεύθυνση τις Αλυκές. Τις προηγούμενες ημέρες, οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει ένα άλλο βίντεο από κάμερα διπλανού οικήματος, που έδειχνε τον δράστη να μπαίνει στο σπίτι του μαζί με την 27χρονη, όχι όμως να φεύγουν από αυτό.

Αυτό ήταν ένα στοιχείο που προβλημάτιζε τις Αρχές, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις συνέκλιναν πως η δολοφονία είχε γίνει στο σπίτι του δράστη. Από την έρευνα, όμως, που πραγματοποίησαν στους χώρους του σπιτιού, οι αστυνομικοί εντόπισαν στοιχεία που δήλωναν την παρουσία της άτυχης Αναστάζια στο οίκημα, πλην όμως δεν υπήρχαν στοιχεία που να έδειχναν ευθέως πως εκεί είχαν γίνει η σεξουαλική κακοποίηση και η δολοφονία της Αναστάζια.

Όταν πλέον έφτασε στα χέρια των Αρχών το νέο βίντεο που έδειχνε δράστη και θύμα να απομακρύνονται από το σπίτι του πρώτου, τότε η υπόθεση ξεκαθάρισε και οι έρευνες κινήθηκαν στην περιοχή των Αλυκών.

Σημειώνεται πως στο αρχικό στάδιο των ερευνών στο «κάδρο» των υπόπτων είχε μπει και ο συγκάτοικος του 32χρονου από το Μπαγκλαντές, τον οποίο μάλιστα οι αστυνομικοί «ξεψάχνισαν», καθώς οι έρευνες επεκτάθηκαν ακόμα και στα εμβάσματα που έστελνε σε σταθερές ημερομηνίες, με σταθερά χρηματικά ποσά, στην οικογένειά του στο Πακιστάν. Όμως, όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί που έκαναν έρευνα για τον 40χρονο Πακιστανό, πρόκειται για έναν άνθρωπο που κατοικεί χρόνια στην Κω χωρίς να έχει απασχολήσει για το παραμικρό τις Αρχές ή την τοπική κοινωνία. Μάλιστα, όλοι όσοι ρωτήθηκαν για αυτόν, μίλησαν με τα καλύτερα λόγια.\

Κως

Ο σύντροφος

Όλες αυτές τις ημέρες ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές τηρούσε σκληρή στάση απέναντι στους ανακριτές του, παραδεχόμενος μόνο ότι συναντήθηκε με το θύμα και απλώς ήπιαν λίγο κρασί, ενώ στη συνέχεια την πήγε σε συγκεκριμένο σημείο στο Μαρμάρι, όπου και την παρέλαβε ο σύντροφός της. «Ηταν άλλη μια προσπάθειά του να βάλει στο κάδρο των ερευνών τον 28χρονο σύντροφο του θύματος, ο οποίος όμως έχει πολύ ισχυρό άλλοθι», είπε στην «R» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών. Πράγματι, αμέσως μετά την εξαφάνιση της κοπέλας, οι Αρχές είχαν ερευνήσει και την πιθανή εμπλοκή του συντρόφου της στο έγκλημα. Ωστόσο, εκείνο το βράδυ ο 28χρονος είχε βάρδια στο ξενοδοχείο όπου εργαζόταν με την άτυχη Αναστάζια, με τους συναδέλφους του να επιβεβαιώνουν την παρουσία του κατά τις ώρες της εξαφάνισης.

Μάλιστα, οι αστυνομικοί που εξέτασαν δύο φορές τον 28χρονο άνδρα πείστηκαν ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση. Η Αναστάζια διατηρούσε σχέση με τον 28χρονο τα τελευταία εννέα χρόνια και οι γονείς της επιβεβαίωσαν ότι επρόκειτο για ένα πολύ αγαπημένο ζευγάρι. Την Παρασκευή, ο 32χρονος οδηγήθηκε για μία ακόμα φορά στον εισαγγελέα, που του απήγγειλε και την κατηγορία του βιασμού της άτυχης 27χρονης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ