Δολοφονία στη Ζάκυνθο: Οι διάλογοι που “καίνε” τους κατηγορούμενους – ΒΙΝΤΕΟ

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με τη δολοφονία της συζύγου του Ντίμη Κορφιάτη στη Ζάκυνθο τον Ιούνιο του 2020 βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Μεταξύ άλλων στην ογκωδέστατη δικογραφία των 2.000 σελίδων περιλαμβάνονται πέρα από τις μαρτυρίες και τα βίντεο, και οι καταγεγραμμένες συνομιλίες μεταξύ των κατηγορουμένων, οι οποίες σοκάρουν. Ενδεικτικός είναι σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο διάλογος δύο κατηγορουμένων για τη μεταφορά του σκάφους που έγινε στις 4 Ιουνίου 2020, δηλαδή πέντε ημέρες πριν από τη δολοφονία της 37χρονης:

Α: Ο άλλος τι έκανε; Κατεβαίνει και; (εννοώντας τον σωματοφύλακα του εφοπλιστή)

Β: Ναι έχει μείνει στον δρόμο κάπου έρχεται προς τα εκεί, αλλά τώρα τι ώρα δεν ξέρω. Έμεινε κάπου στην Κόρινθο.

Α: Πριν πόση ώρα στο είπε αυτό;

Β: Ε πριν κάνα μισάωρο.

Σε άλλον διάλογο που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, ο οδηγός της μηχανής βρίζει τον εκτελεστή που δεν μπόρεσε να σκοτώσει τον Ντίμη Κορφιάτη, ενώ τσακώνονται μεταξύ τους για το τι θα πουν στον απότακτο αστυνομικό, αυτόν δηλαδή που είχε δώσει την εντολή μέσα από τη φυλακή. Η συνομιλία των δυο εκτελεστών έγινε μπροστά σε άνδρα που τους παρέλαβε από το λιμάνι με αυτοκίνητο μετά το έγκλημα. Ο συγκεκριμένος άνδρας που κατέθεσε στις Αρχές τον διάλογο, είναι και ο βασικός μάρτυρας της υπόθεσης, ο άνθρωπος που την “έδεσε”. Αναφέρει μάλιστα ότι οι δυο άντρες σε απόμερο μέρος πέταξαν ρούχα και κινητά, αποκαλύπτοντας ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός.

Ο διάλογος αυτός είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία της κατάθεσής του καθώς ουσιαστικά αναφέρεται σε μία συνομιλία που άκουσε μεταξύ του φερόμενου ως οδηγού της μηχανής που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία και του ανθρώπου που κατηγορείται ότι πυροβόλησε με το πιστόλι των 45 χιλιοστών. Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία της 37χρονης, ακριβώς πριν από έναν χρόνο, ο μάρτυρας ισχυρίζεται ότι άκουσε τον οδηγό της μηχανής να λέει στον φερόμενο εκτελεστή: “Να δω τώρα τι θα πούμε τον μπάτσο”. Μάλιστα, αποκάλεσε τον αστυνομικό με το επίθετο του και εν συνεχεία είπε στο άτομο που πυροβόλησε: “Εγώ θα πω ότι εσύ έφταιγες”.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, οι αστυνομικοί από τα λεγόμενα του μάρτυρα κρίνουν πως μόνο σε ένα πρόσωπο θα είχαν την υποχρέωση να δικαιολογηθούν ότι απέτυχαν στον στόχο τους, δηλαδή να δολοφονήσουν τον Ντίμη Κορφιάτη και αυτό το πρόσωπο ήταν μόνο ο ηθικός αυτουργός. Και αυτό θεωρείται ένα από τα πιο βασικά στοιχεία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του STAR για τον συγκεκριμένο διάλογο, ο φερόμενος ως δολοφόνος με τα αρχικά Σ.Π. άκουσε από τις ειδήσεις για τη δολοφονία και ήταν έξαλλος, όπως είπε στον σωματοφύλακα με τα αρχικά Π.Α.: -Σ.Π.: Μόνο την π….. σκότωσες; -Π.Α. : Ναι μ…. ας μην έπεφτες εσύ με τη μηχανή και θα τον βρίσκαμε μόνο του. Έχεις ιδέα από 45άρι πως τρυπάει; Επειδή έχεις μη μιλάς. Τον πέτυχα σίγουρα, δε θα γλιτώσει. Στη συνέχεια ο Σ.Π. είπε ότι πρέπει να πάνε στο νοσοκομείο, όπου θα πήγαιναν τον τραυματία ξενοδόχο για να τον τελειώσουν αν ήταν ακόμα ζωντανός. Ο σωματοφύλακας επέμενε ότι θα πέθαινε γιατί σίγουρα τον είχε πετύχει: Σ.Π.: Στον μπάτσο να δω τι θα πούμε. Εγώ θα πω ότι έφταιγες εσύ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ