Δολοφονία συζύγου Κορφιάτη στη Ζάκυνθο: 2.000 σελίδες η δικογραφία – Οι βασικοί κατηγορούμενοι και ο ρόλος τους

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση-θρίλερ του συμβολαίου θανάτου του επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη και της δολοφονίας της συζύγου του, στη Ζάκυνθο, τον Ιούνιο του 2020, καθώς στα χέρια των αρχών βρίσκονται έξι έως τώρα άτομα. Οι συλλήψεις έγιναν κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης που πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. σε τρεις περιοχές, τη Ζάκυνθο, την Αθήνα και τον Πύργο Ηλείας και όλοι οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ. Οι έως τώρα πληροφορίες, αναφέρουν ότι οι κατηγορούνται για τη δολοφονία της 37χρονης συζύγου του επιχειρηματία, το 2020, όταν οι δράστες στην προσπάθειά τους να εκτελέσουν συμβόλαιο θανάτου κατά του Ντίμη Κορφιάτη, είχαν τραυματίσει τον ίδιο και είχαν σκοτώσει την σύζυγό του. Λίγους μήνες αργότερα, και συγκεκριμένα τον περασμένο Μάιο, ο επιχειρηματίας έπεσε νεκρός σε δολοφονική ενέδρα που του είχαν στήσει άγνωστοι την ώρα που έμπαινε στο γραφείο του λογιστή του. Στην υπόθεση, πάντως, οι εμπλεκόμενοι φέρονται να είναι συνολικά 10.

Πάνω από 2.000 σελίδες η δικογραφία – Τρεις οι βασικοί κατηγορούμενοι

Σύμφωνα με τις έως τώρα διαθέσιμες πληροφορίες, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία της 37χρονης είναι πάνω από 2.000 σελίδες. Σε αυτή, όπως μετέδωσε το ΟΡΕΝ, συμπεριλαμβάνεται η άρση απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρονται να έχουν καταγραφεί οι συνομιλίες των εκτελεστών μετά τη δολοφονία, όπως και το πώς προσπαθούσαν να κρυφτούν, αλλά και οι συνεννοήσεις που έκαναν για το σκάφος με το οποίο πήγαν στη Ζάκυνθο και επέστρεψαν στην Αθήνα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υπάρχουν και καταθέσεις που “καίνε” τους ηθικούς αυτουργούς. Από τα έξι άτομα, οι τρεις φαίνεται πως είχαν τον πιο βασικό ρόλο στην εκτέλεση του συμβολαίου θανάτου. Ένας απ’ αυτούς είναι ένας απότακτος αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να είχε καταδικαστεί, το 2006 σε 20 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία σε υπόθεση ληστείας. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ως βασικός κατηγορούμενος προκειμένου να οδηγηθεί στη φυλακή, ήταν ο επιχειρηματίας Ντίμης Κορφιάτης. Ο εν λόγω απότακτος αστυνομικός, υπήρξε και υποδιοικητής Ασφαλείας της Ζακύνθου, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, ενώ σε μήνυση που είχε καταθέσει ο επιχειρηματίας τον είχε κατηγορήσει ως επικεφαλής εγκληματικής οργάνωσης.

Επίσης, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται να είχε και τον ρόλο του ηθικού αυτουργού στην τρέχουσα υπόθεση.

Οι άλλοι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, είναι ο εκτελεστής του συμβολαίου θανάτου και ο συνεργός του. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο εκτελεστής φαίνεται πως ήταν ιδιωτικός αστυνομικός σε φύλαξη πολύ γνωστού εφοπλιστή και φέρεται να είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με το σκάφος προκειμένου να πάει στο νησί και να εκτελέσει τον επιχειρηματία. Ο τρίτος συλληφθείς, φέρεται πως είναι παλιός γνώριμος των αρχών, καθώς έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών. Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2020, που οι δράστες δεν είχαν καταφέρει να ολοκληρώσουν το σχέδιό τους για τη δολοφονία του επιχειρηματία, ο ίδιος είχε φροντίσει να δώσει πλήρη περιγραφή.

Σημειώνεται ότι οι συλληφθέντες έχουν οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, όπου κρατούνται, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις για την υπόθεση από την ΕΛ.ΑΣ.. Πάντως, πλέον, εκτιμάται ότι ανοίγει ο δρόμος για την εξιχνίαση της δολοφονίας και του 57χρονου επιχειρηματία, τον Μάιο του 2021.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ