Δολοφονία στη Ρόδο: Οι πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή και τα «θολά» σημεία στην υπόθεση

Σε γρίφο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η έρευνα των Αρχών για την πλήρη εξιχνίαση των συνθηκών κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ο εργολάβος οικοδομών Τζάνη Τοπάλυ στη Ρόδο. Η δολοφονία του από ξενοδόχο για οικονομικές διαφορές έχει προκαλέσει σοκ στο νησί.

Ο ιατροδικαστής δεν υπέβαλε την Τετάρτη την έκθεσή του. Ενημέρωσε όμως, προφορικά τους αστυνομικούς που διεξήγαγαν την προανάκριση, χωρίς όμως αυτό να είναι η τελική γνωμάτευσή του.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, dimokratiki.gr, τόσο η Ανακρίτρια Υπηρεσίας όσο και οι αστυνομικοί βασιζόμενοι κυρίως στις ομολογίες των δύο δραστών – του 53χρονου ιδιοκτήτη καταλύματος στο Φαληράκι και του 20χρονου γιου του – αλλά και στα δύο μπλε σχοινιά που βρήκαν και κατάσχεσαν, σχημάτισαν κατηγορητήρια στα οποία περιγράφουν με σαφήνεια ότι ο θάνατος επήλθε από πνιγμό με βρόχο.

Ο ιατροδικαστής προφορικά έχει ενημερώσει ότι παρότι βρέθηκαν σημάδια στον λαιμό – προφανώς από σχοινί- δεν είναι δυνατόν να αποφανθεί αν υπήρξε πνιγμός με κλείσιμο των αεραγωγών του θύματος. Και αυτό λόγω της κατάστασης προχωρημένης σήψης στην οποία βρέθηκε το θύμα.

Βρήκε όμως δύο τραύματα από θλων άγνωστο όργανο στο πίσω μέρος του κεφαλιού του θύματος που του προκάλεσαν κρανιοεγκεφαλική κάκωση, τα οποία μπορούσαν να οδηγήσουν στον θάνατό του.

Ρόδος

Οι εκτιμήσεις του ιατροδικαστή οδήγησαν τους αστυνομικούς στην απόφαση να εξετάσουν μια σειρά από σενάρια που θέλουν τους δύο κατηγορούμενους να μην έχουν πει όλη την αλήθεια. Συγκεκριμένα εκτιμούν ότι κάποιος από τους δύο κατάφερε τα τραύματα στο θύμα, ενώ εάν προκύψει ότι ήταν μεταθανάτια τότε αυτά προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της ταφής, όταν το πτώμα θάφτηκε από τον 53χρονο με πέτρες και χώμα.

Σε κάθε περίπτωση η δίωξη που έχει ασκηθεί, έχει καλύψει αυτό το ενδεχόμενο καθώς κατηγορούνται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία, αν και ο συναυτουργικός ρόλος του καθενός δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει.

Στο πλαίσιο της κυρίας ανακρίσεως το Σάββατο, το θέμα αναμένεται να απασχολήσει επισταμένως την Ανακρίτρια και την Εισαγγελέα ενώ δεν θα πρέπει να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δοθεί παραγγελία και για τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης.

Οι κατηγορούμενοι δια των συνηγόρων τους κ.κ. Ακη και Δημήτρη Δημητριάδη και Δημήτρη Βερβέρη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, θα αιτηθούν τη διενέργεια σχετικής πραγματογνωμοσύνης, εμμένοντας στα όσα έχουν ομολογήσει προανακριτικώς οι εντολείς τους.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του θύματος κ.κ. Μηνάς Τσέρκης και Μαρίνα Κρανίτη, υπέβαλαν στο μεταξύ χθες δηλώσεις της συζύγου (ατομικά για την ίδια και τα τρία παιδιά της) και του αδελφού του θύματος για υποστήριξη της κατηγορίας. Στηρίζουν αστική αξίωση στα άρθρα εξ αδικοπραξίας (914επ ΑΚ), λόγω του παρανόμου και υπαιτίου της πράξης τους από την οποία επήλθε ο θάνατος του οικείου τους τον οποίο θα στερηθούν εφεξής, και ως δικαιούμενοι τόσο σε αποκατάσταση της ψυχικής τους οδύνης.

Στο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για τον 53χρονο αναφέρεται μεταξύ άλλων το εξής:

«Την 28-08-2022, από κοινού με τον συγκατηγορούμενό του (…), ενεργώντας κατόπιν συναπόφασης και με κοινό δόλο, ευρισκόμενοι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση αφαίρεσαν τη ζωή άλλου”.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ