Δολοφονία στη Ρόδο: Στην άκρη ενός χειμάρρου είχαν τοποθετήσει το πτώμα του εργολάβου

Σε ορεινή περιοχή μεταξύ Ψίνθου και Αφάντου, στην άκρη ενός χειμάρρου, είχαν τοποθετήσει οι δράστες το πτώμα του άτυχου 46χρονου εργολάβου, στη Ρόδο.

Πατέρας και γιος φέρονται μάλιστα να είχαν σκεπάσει το πτώμα του άτυχου άνδρα και με χώμα, ώστε να μην γίνει εύκολα αντιληπτό. Κοντά στην περιοχή βρίσκεται και μία χωματερή.

Χθες βράδυ προσήχθησαν πατέρας και γιος στην Ασφάλεια Ρόδου και μετά από λίγο ομολόγησαν την δολοφονία.

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, ο ξενοδόχος στραγγάλισε με σχοινί τον εργολάβο οικοδομών, Τζάνη Τοπάλυ, έχοντας την βοήθεια και του γιου του.

Το χρονικό – Τον στραγγάλισαν με σχοινί

Το φρικτό έγκλημα ομολόγησε ο ξενοδόχος μετά την εξαντλητική προανάκριση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας από τις αστυνομικές Αρχές. Ο δράστης είχε συναντηθεί με το θύμα την Κυριακή το βράδυ προκειμένου να του δώσει οφειλόμενα στο πλαίσιο συμφωνίας που είχαν συνάψει.

Ο γιος του ξενοδόχου φέρεται να τον βοήθησε με την μεταφορά του πτώματος.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, ο 53χρονος γνώρισε τον εργολάβο το 2014 οπότε και είχαν μια συνεργασία. Το 2019, ο 46χρονος ανέλαβε την ανακαίνιση του ξενοδοχείου του καθ΄ ομολογίαν δράστη από την οποία προέκυψε οφειλή περίπου 75.000 ευρώ.

Το βράδυ της Κυριακής το θύμα μετέβη στο ξενοδοχείο του 53χρονου ο οποίος φέρεται να υποστηρίζει ότι ήταν μεθυσμένος και εριστικός. Περαιτέρω ο δράστης υποστηρίζει ότι ο 46χρονος ήταν πιεστικός απέναντί του για την είσπραξη των χρημάτων της οφειλής και ότι πολλές φορές είχε μεταβεί στο ξενοδοχείο υπό την επήρεια αλκοόλ προκαλώντας αναστάτωση.

Όπως ισχυρίζεται ο δράστης, σύμφωνα με την Δημοκρατική, το βράδυ της Κυριακής ο εργολάβος μετέβη υπό την επήρεια αλκοόλ στο ξενοδοχείο και ξεκίνησε να τον καθυβρίζει και στη συνέχεια επιτέθηκε στον γιο του. Τότε, σύμφωνα πάντα με τον δράστη, μπήκε μπροστά, για να προστατεύσει τον γιο του από τα χτυπήματα του εργολάβου και άρχισε η μεταξύ τους συμπλοκή.

Στη συνέχεια, οδηγούμενος από το ένστικτό του όπως ισχυρίζεται, έπιασε ένα σχοινί το οποίο έσφιξε γύρω από το λαιμό του θύματος προκειμένου να τον ακινητοποιήσει και τον έριξε κάτω.

Στη συνέχεια τον έγδυσαν, πέταξαν τα ρούχα του και μετέφεραν το πτώμα στον ερημικό δρόμο όπου και εντοπίστηκε σήμερα το πρωί.

“Προμελετημένο έγκλημα” η δολοφονία του εργολάβου—Τι δηλώνει ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος

Η δολοφονία του 46χρονου εργολάβου στη Ρόδο ήταν ένα “προμελετημένο έγκλημα” δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι οι δράστες χρησιμοποίησαν και σπρέι αναισθησίας.

Ο εργολάβος είχε εξαφανιστεί από την περασμένη Κυριακή. Δράστες καθ’ ομολογίαν φέρονται να είναι πατέρας και γιος, οι οποίοι είχαν οικονομικές διαφορές με το θύμα και σύμφωνα με τις πληροφορίες φαίνεται να χρωστούσαν χρήματα στον δράστη.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος Μηνάς Τσέρκης, επισήμανε: “Τελικά, από ό, τι φαίνεται χθες το βράδυ ομολόγησε ο δράστης, οι δράστες μάλλον, γιατί ήταν πατέρας και γιος… απ’ ό, τι φαίνεται από τα μέχρι σήμερα δεδομένα μαζί σχεδίασαν και εκτέλεσαν αυτό το φρικτό έγκλημα. Ο λόγος είναι πραγματικά ταπεινός. Εις εκ των δραστών όφειλε, 100.000 ευρώ στον δολοφονηθέντα. Από κοινού του έφεραν χτυπήματα στο κεφάλι. Οι πληροφορίες μου επίσης λένε, γιατί επαναλαμβάνω επίσημα δεν μπορώ να το πω ακόμα, γιατί δεν έχουμε πάρει αντίγραφα της δικογραφίας, ότι χρησιμοποιήθηκε και κάποιο σπρέι αναισθησίας“.

Όλα αυτά, σύμφωνα με τον δικηγόρο, “δείχνουν ότι μιλάμε για ένα έγκλημα σίγουρα προμελετημένο. Εντός της ημέρας θα προσαχθούν στον εισαγγελέα και κατόπιν στην κυρία ανακρίτρια, η οποία θα τους δώσει σίγουρα κάποια προθεσμία για να απολογηθούν. Εμείς αναμένουμε πότε θα κατέβει η δικογραφία στο δικαστήριο προκειμένου να δηλώσουμε την παράσταση για την υποστήριξη της κατηγορίας για την σύζυγο, τον αδελφό, τα τρία ανήλικα τέκνα του και την μητέρα του, η οποία και αυτή αντιλαμβάνεστε πώς βιώνουν όλοι τους αυτό το τραγικό συμβάν”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ