Δολοφονία Καραϊβάζ: Πώς οι αστυνομικοί «έσπασαν» τη «μυστική» εφαρμογή επικοινωνίας των εμπλεκομένων – Το τέχνασμα με τα κινητά

Μια άγνωστη στους περισσότερους εφαρμογή επικοινωνίας που χρησιμοποιήσαν στα κινητά τους, οι εμπλεκόμενοι στη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ, κατάφεραν να «σπάσουν» οι αστυνομικοί.

Δολοφονία Καραϊβάζ: Στοιχεία «φωτιά» στη δικογραφία – Οι παραπλανητικές συνομιλίες, το…«ξεμάτιασμα» και η selfie

Οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου ήθελαν να διασφαλίσουν ότι οι Αρχές δεν θα καταφέρουν να τους εντοπίσουν ή να ακούσουν τις συνομιλίες τους, ιδίως το χρονικό διάστημα πριν και μετά τη δολοφονία . Γι’ αυτό τον λόγο χρησιμοποίησαν μία διαδικτυακή εφαρμογή, η οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή, για τη μεταξύ τους επικοινωνία. Μάλιστα, για να έχουν ασφαλείς συνομιλίες σε αυτή την εφαρμογή, θα έπρεπε να έχουν κι ένα κωδικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, οι Αρχές κατάφεραν να «σπάσουν» την εφαρμογή και στη συνέχεια να αποκτήσουν πρόσβαση στα τηλέφωνα, αλλά και τα μηνύματα που είχε ανταλλάξει ο 40χρονος άνδρας που συνελήφθη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου και θεωρείται από την ΕΛ.ΑΣ. ότι επέβαινε στο σκούτερ, χωρίς να έχει ξεκαθαρίσει – παρότι αυτό εκτιμάται – αν ήταν ο εκτελεστής.

Γιώργος Καραϊβάζ: Ψάχνουν τον «εγκέφαλο» της δολοφονίας – «Κλειδί» το μαγαζί απ’ όπου αγοράστηκαν τα κινητά «φαντάσματα»

Στο στόχαστρο της αστυνομίας μπαίνουν οι σχέσεις και οι επαφές που είχε αναπτύξει τους τελευταίους 6 μήνες ο 40χρονος, με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν πως μέσω της εφαρμογής θα μπορέσουν να διαπιστώσουν με ποιους επικοινώνησε αυτούς τους μήνες και να αντλήσουν στοιχεία και για άλλες υποθέσεις.

Σύμφωνα με το MEGA, οι αστυνομικοί γνώριζαν πως ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος ήταν εξαιρετικά επικίνδυνος και είχαν προβληματιστεί πώς θα προχωρήσουν στη σύλληψή του. Μάλιστα, είχαν σκεφτεί μήπως επιστρατεύσουν και ειδικές δυνάμεις, κάτι που τελικά δεν χρειάστηκε.

Τα κινητά τηλέφωνα των υπαλλήλων στην εταιρεία του 48χρονου «μίλησαν»

Τόσο ο 48χρονος που συνελήφθη όσο και οι υπάλληλοι της εταιρείας καθαρισμού της οποίας είναι ουσιαστικά αυτός υπεύθυνος, παρότι στα χαρτιά ανήκει στην σύντροφό του, κλήθηκαν στην Ασφάλεια, λίγες μέρες πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. Ήταν τότε που ο 48χρονος έπρεπε να δώσει απαντήσεις σχετικά με τον λόγο που το λευκό βαν της εταιρείας καθαρισμού ήταν στον Άλιμο και δεν μπορούσε να το τεκμηριώσει. Εκτός από τον 48χρονο κλήθηκαν και οι υπάλληλοι της εταιρείας, πάνω από δέκα άτομα. Όταν ανέβηκαν στο τμήμα Ανθρωποκτονιών, οι αστυνομικοί τους άφησαν όλους να έχουν μαζί τα κινητά τους τηλέφωνα. Αυτό δεν το έκαναν τυχαία, αλλά στοχευμένα, καθώς ήθελαν να ελέγξουν πολύ συγκεκριμένα πράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, αυτό που διαπίστωσαν λοιπόν είναι πως ο 40χρονος έστελνε μηνύματα σε κάποιους εργαζομένους για το τι θα πουν, ζητώντας τους να είναι προετοιμασμένοι. Με απλά λόγια τους «δασκάλευε» για το τι θα πουν στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. Αυτά τα μηνύματα εντοπίστηκαν λίγες μέρες αργότερα και στο τηλέφωνο του 48χρονου που συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι εκείνες τις μέρες, καταγράφεται ακόμη μια επικοινωνία “κλειδί” μεταξύ της συντρόφου του 48χρονου και της συντρόφου του 40χρονου. Πρόκειται για μια επικοινωνία που δείχνει τον έντονο προβληματισμό τους και την ανησυχία τους ότι ίσως η αστυνομία να προχωρούσε σε συλλήψεις.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ